Sònia Sánchez: «És emocionant veure créixer el centre gràcies als resultats del mètode en els meus alumnes»

abr 2021
La Sònia dirigeix el centre Kumon Sabadell - Centre i té més de 300 alumnes i una perspectiva de creixement enorme.
La Sònia dirigeix el centre Kumon Sabadell - Centre i té més de 300 alumnes i una perspectiva de creixement enorme.

Fa 19 anys, la Sònia es va embarcar en l’aventura de la seva vida, obrir un centre Kumon! D’experiència, no li’n faltava, ja que va conèixer el mètode ajudant a les tardes la directora del centre Kumon Sant Just mentre estudiava magisteri. Ara, la Sònia dirigeix el centre Kumon Sabadell - Centre i té més de 300 alumnes i una perspectiva de creixement enorme.

«Genials», així defineix la Sònia els primers anys al centre. «És emocionant veure créixer el centre gràcies als resultats del mètode en els meus alumnes. Estava tan segura que havia trobat la meva missió en la vida que vaig gaudir i continuo gaudint molt», ens explica.

Per a ella, aquests anys a càrrec del centre han estat i són un camí d’aprenentatge i superació constants. En la seva memòria guarda moments grats, com el record dels seus primers alumnes concloents, les seves experiències com a membre del Club Elit (que reuneix els millors orientadors de Kumon a Europa i l’Àfrica) o les paraules de les famílies agraïdes per com han canviat els seus fills gràcies al mètode Kumon. Però si hagués de triar un moment, es quedaria amb la cara de satisfacció dels seus alumnes quan troben les respostes per ells mateixos.

A més d’orientadora i directora d’un centre, la Sònia és mare de dos alumnes de Kumon. El seu fill gran, en Pau, és concloent de Kumon Matemàtiques i Kumon Lectura, i la seva filla, la Fiona, ha conclòs Kumon Lectura amb 10 anys i estudia Kumon Matemàtiques.

«Als dos els he d’agrair molt el meu camí a Kumon. No és gens fàcil ser mare i orientadora al mateix temps. Els meus fills van començar a Kumon amb 2 anys, per la qual cosa es va incorporar a les seves vides de forma natural. Gràcies a ells, he pogut empatitzar molt amb les famílies i entendre les diferents etapes que travessa un alumne de Kumon», comenta la Sònia.

Aprendre dels alumnes

El camí d’aprenentatge de la Sònia es nodreix dels ensenyaments dels seus alumnes: «M’ensenyen a ser millor persona i orientadora, a voler superar-me cada setmana trobant diferents maneres de desenvolupar el potencial de cadascun d’ells».

La Sònia defineix el mètode Kumon com una eina molt potent per desenvolupar el potencial de cada alumne de forma individualitzada a qualsevol edat i aconseguir que adquireixi habilitats que li permetin de dur a terme els estudis superiors amb més facilitat. «Kumon és un mètode que requereix molta disciplina i els seus resultats a llarg termini són increïbles», afirma.

Els propers anys

Si hi ha alguna cosa que professa la Sònia constantment és que a Kumon mai no deixes d’evolucionar i aprendre: «Dotar les classes online de la mateixa qualitat que les presencials ha estat tot un repte, però ara oferim més alternatives a les famílies, que poden optar per classes online, presencials o mixtes».

Abans de finalitzar aquesta entrevista, la Sònia anima els professionals emprenedors a obrir un centre Kumon. «Espero que totes les persones que s’animin a obrir un centre Kumon ho facin per vocació i s’hi dediquin al cent per cent, perquè només així arribaran a l’èxit. Jo soc molt feliç i m’agrada molt la meva feina a Kumon», conclou.

Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com la Sònia, desitges créixer professionalment amb Kumon i aconseguir la satisfacció personal treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!