Olga Alonso: «Durant i després de la pandèmia, el centre ha crescut exponencialment»

jun 2022
L’Olga defineix els propers anys com a «emocionants» per la polivalència que ofereixen les modalitats d’aprenentatge i el creixement del centre.
L’Olga defineix els propers anys com a «emocionants» per la polivalència que ofereixen les modalitats d’aprenentatge i el creixement del centre.

Des de fa 15 anys, l’Olga dirigeix el centre Kumon La Eliana - Cortes Valencianas, que té prop de 150 alumnes. L’Olga, que havia estat professora de Matemàtiques en un institut, va deixar les ciències biològiques per fer realitat el somni de tornar a l’ensenyament sota el guiatge de Kumon per la solidesa i la confiança que li transmetia com a mètode educatiu: «Kumon és un mètode que potencia les capacitats de cada alumne, independentment de les seves característiques particulars», ens diu.

A més d’orientadora i directora del seu centre Kumon, l’Olga és mare d’un nen de 5 anys que aprèn amb Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura i Kumon English: «L’experiència que tinc com a mare amb Kumon a casa ha afegit una perspectiva diferent i m’ha permès parlar amb les famílies des de la meva experiència personal, sabent realment el que ocorre a casa i comprenent les emocions i els dubtes que sorgeixen quan el mètode entra a la llar. En definitiva, m’ha ajudat molt en la comunicació amb les famílies».

Els primers anys

Durant els primers anys, el creixement del centre va ser gradual: «Fa 15 anys el creixement d’alumnes era més lent. El primer any vam tenir 30 alumnes i lleus augments els dos anys següents. Eren moments de formar-nos i d’anar projectant el pla econòmic a curt termini», ens explica.

A poc a poc el centre va anar creixent; l’Olga compta amb una persona que li dona suport des del principi i dues persones més que s’hi van incorporar, ateses les necessitats originades pel creixement del centre. «Durant i després de la pandèmia, i amb el canvi de local, el centre ha crescut exponencialment», ens explica.

Els millors moments

Per a l’Olga, el millor moment és «el present»; per a ella els canvis són vertiginosos però fascinants: «L’oferta actual del mètode Kumon cobreix les necessitats essencials d’una societat que canvia vertiginosament i en què les bases educatives que aporta Kumon, no només en continguts, sinó també en actitud, valors i desenvolupament personal, són percebudes com un segell de serietat i qualitat», ens diu.

«Els alumnes m’ensenyen a posar-me en la seva pell»

A Kumon diem que cada infant és un món i aprèn de forma diferent. Per a l’Olga el més important és «saber posar-me en la seva pell cada moment, entendre els processos mentals i emocionals pels quals van passant els meus alumnes perquè el mètode els sigui de màxima utilitat. Ells m’han ensenyat que el camí pel qual avancen és tan bo i vàlid com el que jo els proposo; m’han ensenyat a no ser tan rígida, i això només passa amb aquest mètode».

Per a l’Olga, el mètode Kumon és especial, perquè promou l’autoaprenentatge des dels orígens: «el fet de no dependre d’explicacions, la maduresa que aconsegueix un infant quan és el protagonista dels seus processos d’aprenentatge… aquest motor és imparable», puntualitza.

Els propers anys

L’Olga defineix els propers anys com a «emocionants» per la polivalència que ofereixen les modalitats d’aprenentatge (online, presencial i mixta) i el creixement del centre. «El paper del director de centre abraça molts fronts i cal saber compaginar-los amb l’essència del mètode Kumon que transmetem als alumnes: un bon coneixement del material, saber orientar d’una manera adequada i no deixar d’aprendre rebent formació contínua i constant. Els propers anys seran anys molt emocionants», conclou.


Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com l’Olga, desitges créixer professionalment amb Kumon i aconseguir la satisfacció personal treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!