Mercedes Hermosilla: «Kumon em va donar l’oportunitat de fer realitat el meu somni»

set 2020
«Kumon em va donar l’oportunitat de fer realitat el meu somni»
«Ens adaptem a les necessitats de les famílies. Ara oferim un sistema mixt per assistir a classe de manera presencial o online.»

Com a pedagoga, a la Mercedes l’apassiona l’educació. Per això va decidir obrir el centre Kumon Madrid - Ascao el 2017. Després de només 3 anys, el centre compta amb més de 100 alumnes, dels quals gairebé la meitat ja estudien continguts per sobre del seu nivell escolar.

«Ser orientadora dels meus fills em va donar l’oportunitat de conèixer el mètode Kumon de primera mà»

La vida professional de la Mercedes sempre ha estat lligada al món de l’educació. Aquesta passió, sumada al fet que els seus dos fills eren alumnes de Kumon Matemàtiques, la va portar a investigar profundament sobre el mètode i obrir la seva pròpia franquícia. «Avui, els meus fills són alumnes avançats de Kumon Matemàtiques i estudien Kumon English. Ser orientadora dels meus fills m’ha donat l’oportunitat de conèixer el mètode de primera mà i d’entendre el que significa Kumon no només com a orientadora, sinó també com a mare d’alumnes Kumon que integra aquesta activitat en les rutines familiars, la qual cosa m’ajuda a orientar moltes famílies des d’una experiència molt directa».

«Obrir la meva franquícia amb Kumon em va donar la seguretat i el suport que necessitava»

Convençuda que el mètode Kumon és una aposta segura, la Mercedes va participar en una sessió d’orientació i, posteriorment, en el procés de selecció de candidats. Superat aquest procés, no va dubtar a obrir la seva franquícia. «Des de feia temps em rondava la idea de muntar algun negoci relacionat amb l’educació. Quan em van comentar que la franquícia Kumon estava buscant candidats per obrir centres a Madrid, em va semblar una bona oportunitat per fer realitat el meu somni i tenir el meu propi negoci, relacionat, a més, amb el món de l’educació. La possibilitat de fer-ho amb el suport d’una franquícia ja tan consolidada i reconeguda en el món de l’educació com ho és Kumon em va donar la seguretat i l’impuls que necessitava per decidir-me», ens explica.

«El millor moment és quan els alumnes superen “bloquejos”»

La Mercedes va obrir el seu centre fa tan sols 3 anys, i amb molta il·lusió va anar construint el projecte sota el guiatge de l’equip de Kumon. «Han estat anys de creixement personal i professional. El contacte amb els alumnes i les seves famílies m’ha ensenyat que no hi ha un alumne igual a un altre ni una família igual a una altra», subratlla.

Per a la Mercedes, el treball a Kumon està ple de bons moments, especialment quan els alumnes superen «bloquejos» en algunes assignatures i adquireixen confiança en ells mateixos. «El millor moment a Kumon és quan un alumne et diu que abans de fer Kumon “odiava”, per exemple, les matemàtiques, però que ara és la seva assignatura preferida perquè s’ha adonat que és capaç d’entendre-les per ell mateix gràcies a Kumon. Quan a un infant li ofereixes una ajuda personalitzada i adequada a les seves circumstàncies, és capaç de superar les seves dificultats si s’ho proposa», afirma.

«La individualització de l’aprenentatge es troba a faltar en el sistema educatiu actual»

A Kumon treballem tant amb infants amb altes capacitats com amb infants que puguin tenir alguna dificultat, però sempre partint del convenciment que tots poden aconseguir els seus objectius i desenvolupar al màxim les seves capacitats. «La individualització de l’aprenentatge és fonamental per desenvolupar el potencial dels alumnes i es troba a faltar en el sistema educatiu actual. Els professors moltes vegades no ho poden fer, perquè el nombre d’estudiants per aula és massa alt», explica.

«Ens adaptem a les necessitats de les famílies amb classes online, presencials i mixtes»

A causa de la conjuntura actual, en poc temps el centre s’ha reinventat adaptant-se a les necessitats reals de les famílies. «Ens adaptem a les necessitats de les famílies. Ara oferim un sistema mixt per assistir a classe de manera presencial o online. Moltes famílies del nostre centre ens han comentat que, durant el temps de confinament, allò que aportava tranquil·litat, seguretat, estabilitat i sensació de normalitat als seus fills era que Kumon no havia parat i el continuaven fent cada dia», ens comenta.

Uneix-te a Kumon

Avui en dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com la Mercedes, desitges créixer professionalment amb Kumon i omplir-te de satisfaccions personals treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres.