Marta Ferro: «Vaig conèixer el mètode Kumon com a mare i, en veure’n els resultats, vaig decidir obrir el meu centre»

mar 2022
La Marta se sentia especialment motivada per emprendre amb l’empresa educativa més gran del món i poder obrir el primer centre a la Comunitat Valenciana.
La Marta se sentia especialment motivada per emprendre amb l’empresa educativa més gran del món i poder obrir el primer centre a la Comunitat Valenciana.

Fa 20 anys, la doctora Marta Ferro es va enamorar del mètode Kumon en veure els resultats que havia aconseguit la seva filla gran estudiant Kumon Matemàtiques per correu: «Quan vaig veure el que vam aconseguir, vaig decidir deixar la meva feina de metgessa, formar-me com a orientadora i obrir el primer centre Kumon a València». Avui dia, el centre té més de 100 alumnes que desenvolupen el seu potencial d’aprenentatge amb Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura i Kumon English.

«Sempre he dit que la meva herència és la seva educació»

Com a mare, la Marta se sent summament satisfeta d’haver donat a les seves filles l’oportunitat de convertir-se en persones competents gràcies al mètode Kumon: «El camí no va ser fàcil, però els beneficis són immensos. Ara gaudeixo cada dia veient l’empremta de Kumon en la vida professional i personal de les meves filles, així com la gratitud que senten perquè el seu treball a Kumon els està permetent complir els seus somnis. Sempre he dit que la meva herència és la seva educació; ha estat un gran privilegi haver ofert a les meves filles l’oportunitat de fer Kumon».

L’objectiu del mètode Kumon és formar persones competents i responsables que aprenen de manera personalitzada gràcies a la intervenció d’un orientador. A Kumon, l’orientador fa un seguiment exhaustiu i adapta el material didàctic a les necessitats reals i al ritme d’aprenentatge de cada alumne amb l’objectiu de guiar-lo cap a l’aprenentatge mentre adquireix destresa, seguretat i confiança en ell mateix sense perdre la motivació per aprendre.

«El meu camí a Kumon és la cerca constant de l’excel·lència»

La Marta defineix Kumon com un mètode viu, perquè està en evolució constant: «El meu camí a Kumon és la cerca constant de l’excel·lència, i això fa que la meva feina sigui apassionant».

La Marta recorda els seus primers anys amb molta il·lusió, perquè se sentia especialment motivada per emprendre amb l’empresa educativa més gran del món i poder obrir el primer centre a la Comunitat Valenciana per oferir el mètode que tants beneficis estava donant a la seva filla gran. «Aprendre del mètode per oferir el millor als meus alumnes i superar-me cada dia com a orientadora és una constant en la meva vida», ens explica.

«Perquè un alumne sigui brillant, primer ha de creure que pot brillar»

Kumon és un mètode d’aprenentatge bidireccional, perquè els orientadors observen i aprenen dia a dia de la manera d’aprendre dels seus alumnes, i això els ajuda a millorar la seva manera d’orientar cada alumne individualment.

Els 20 anys d’experiència que té la Marta com a orientadora li permeten fer aquesta reflexió: «Perquè un alumne sigui brillant, primer ha de creure que pot brillar. És molt més eficaç mostrar-li el que fa bé que el que fa malament. El que fa malament ja ho sap, no li aportem res parlant d’això; el que no sap és el que sí fa bé, i això és precisament el que ha de saber».

Kumon és ple de moments «ahà», que nosaltres definim com «aquells en què els nostres alumnes descobreixen com resoldre un exercici fixant-se en les pistes del material didàctic i prestant atenció al seu orientador». Per això, la Marta no dubta a afirmar que els seus millors moments són els somriures de satisfacció a les cares dels seus alumnes pels seus triomfs: «Constatar com creixen en seguretat i autoestima des del primer dia, especialment en els alumnes que venen amb dificultats i mals resultats escolars, m’omple d’alegria, ja que puc veure que, en molt poc temps, comencen a aconseguir bones notes i el reconeixement dels seus professors de l’escola».

«Kumon també m’ha ensenyat a no tenir prejudicis, perquè els prejudicis es converteixen en límits per al desenvolupament del potencial dels alumnes», conclou l’orientadora.

Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com la Marta, desitges créixer professionalment amb Kumon i aconseguir la satisfacció personal treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!