Lorena Cortés: «Kumon uneix vocació, visió de negoci, emprenedoria i treball en equip»

mai 2022
Com a franquiciada, la Lorena se sent integrada en una de les millors multinacionals en què ha treballat.
Com a franquiciada, la Lorena se sent integrada en una de les millors multinacionals en què ha treballat.

La Lorena va deixar l’enginyeria química per dedicar-se a l’educació amb Kumon i obrir el centre Kumon Madrid - Estrella, que va tenir una gran acollida al barri des del primer moment i ara, un any després, compta ja amb més de 80 alumnes. «Vaig tenir l’oportunitat d’explicar a moltes famílies que van venir al centre el que Kumon podria fer pels seus fills. Des de llavors, els primers alumnes continuen matriculats amb nosaltres i ja hem experimentat els bons resultats aconseguits amb el mètode», ens explica.

Il·lusió és la paraula amb la qual la Lorena defineix el procés d’obertura del seu centre: «Abans de fer el pas definitiu, l’equip de Kumon em va aportar una doble visió: d’una banda, la de gestora del meu propi negoci i, de l’altra, la d’orientadora del meu propi centre Kumon».

Com a franquiciada, se sent integrada en una de les millors multinacionals en què ha treballat, on es tria amb molta cura l’equip humà que la compon: «No és casualitat que hi trobis grans professionals amb una gran qualitat humana. Kumon va posar a la meva disposició un gran equip centrat al cent per cent en el desenvolupament del meu centre. Ja ha passat més d’un any i puc dir que continuo comptant amb el compromís de l’equip. Tot i que ara treballo amb més autonomia, perquè el meu centre ha crescut i el tipus d’orientació que rebo és diferent, el compromís continua essent el mateix».

Els seus primers alumnes, els seus fills

La Lorena va conèixer Kumon buscant alternatives d’aprenentatge per als seus fills: «Estava buscant opcions a Internet per no canviar el meu fill d’escola i, al mateix temps, desitjava emprendre el meu propi negoci. Després de conèixer l’empresa, ho vaig veure clar».

Els primers alumnes del centre van ser els seus fills. El seu fill gran, que té 6 anys, als 10 dies de començar Kumon Matemàtiques li demanava més quadernets i més autonomia: «En ser el meu fill, l’orientava en excés i ell em va parar els peus; em va dir que podia fer-ho sol», explica la Lorena. La seva filla petita té 4 anys i acaba de començar Kumon Matemàtiques. «Resol els quadernets molt motivada i evoluciona molt ràpid, hi està totalment enganxada», ens explica.

La Lorena desitja que els seus fills treballin diversos programes i per això espera que comencin Kumon English al setembre: «Totes les escoles imparteixen matèries en aquest idioma i és imprescindible que els nostres fills puguin entendre els textos al cent per cent des que comencen a cursar les assignatures en anglès perquè puguin estudiar-les a casa amb autonomia».

«M’il·lusiona que em truqui una família per explicar-me com ha millorat el seu fill amb Kumon o que m’enviï una foto amb les notes de l’abans i el després de Kumon»

Un dels moments que la Lorena viu amb més il·lusió és quan les famílies contacten amb ella per informar-la sobre la millora en les notes dels seus fills: «M’il·lusiona que em truqui una família per explicar-me com ha millorat el seu fill amb Kumon o que m’enviï una foto amb les notes de l’abans i el després de Kumon».

Aconseguir que els alumnes treballin amb autonomia i responsabilitat amb la intenció de formar persones competents és un dels principals objectius del mètode Kumon. «Ensenyo als meus alumnes a ser autònoms i responsables des del primer moment i a observar el material de la forma adequada perquè el puguin entendre i resoldre per ells mateixos. Vull que el professor sigui el material que s’emporten a casa i no jo. El material didàctic de Kumon és una autèntica joia, perquè té tots els ingredients perquè l’alumne aprengui pas a pas i d’una manera autònoma».

La Lorena dona molta importància a observar l’acompliment de cada alumne per proporcionar-li el quadernet més adequat: «Quan un alumne comença a Kumon, li fem una prova de nivell per personalitzar el seu aprenentatge amb els recursos més adequats i analitzem els resultats setmanalment per continuar individualitzant-lo i potenciant-ne l’evolució».

Els propers anys

La Lorena veu els propers anys amb la mateixa il·lusió amb què va obrir el centre: «Els propers anys els veig amb més alumnes i més orientadors perquè més infants desenvolupin tot el seu potencial d’aprenentatge amb els programes de Kumon. Ara estic més preparada per orientar les famílies i els infants en els tres programes: Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura i Kumon English», conclou.

Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com la Lorena, desitges créixer professionalment amb Kumon i aconseguir la satisfacció personal treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!