«Kumon em va donar l’oportunitat d’emprendre el meu propi negoci sota el guiatge d’una empresa amb més de 60 anys d-’experiència»

jul 2021
D’esquerra a dreta: la Laia amb la Cristina i l’Arnau, els assistents del centre.
D’esquerra a dreta: la Laia amb la Cristina i l’Arnau, els assistents del centre.

Fa 8 anys, la Laia va decidir fer un tomb professional a la seva carrera en el sector financer i dedicar-se a l’educació a jornada completa. Avui dirigeix el centre Kumon Barcelona - Sant Gervasi-Galvany, on més de 120 alumnes desenvolupen el seu potencial d’aprenentatge amb el mètode Kumon.

Abans d’unir-se a Kumon, la Laia ja havia investigat a fons altres metodologies educatives, per la qual cosa no va dubtar a triar el mètode Kumon: «Em vaig decidir per Kumon perquè comparteixo la seva filosofia i la seva manera d’entendre l’educació: és important despertar la curiositat en l’alumne, respectar-ne el ritme d’aprenentatge, individualitzar-ne l’estudi, ajudar-lo a desenvolupar al màxim totes les seves capacitats perquè pugui continuar aprenent al llarg de la vida d’una manera autodidacta i, sobretot, gaudir junts de tot el procés d’aprenentatge. A més, Kumon m’oferia l’oportunitat d’emprendre el meu propi negoci sota el guiatge d’una empresa amb més de 60 anys d’experiència i amb presència a moltíssims països, la qual cosa em va semblar un repte molt interessant», argumenta convençuda.

El 2014, la Laia va obrir el centre Kumon El Masnou - Centre i va ser una època d’intens aprenentatge, especialment de cadascun dels seus alumnes. El 2019, es va unir a l’equip de Coordinació de Kumon España, en el qual li va sorgir l’oportunitat de dirigir el centre Kumon Barcelona - Sant Gervasi-Galvany; la Laia no s’ho va pensar dues vegades i va acceptar el repte motivada per les ganes de continuar educant: «Vaig poder tornar als meus orígens i emprendre de nou prenent les regnes del meu propi negoci», ens explica.

A Kumon no es deixa res a l’atzar

Després de 8 anys, la Laia no deixa de sorprendre’s amb el material didàctic, perquè està immers en un procés de millora constant amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge dels infants: «A Kumon no es deixa res a l’atzar, cada text, cada exercici, cada punt i cada coma es pensen, s’ordenen i es presenten a l’alumne amb una finalitat molt concreta».

A més de ser directora i orientadora de Kumon, la Laia és mare d’alumnes de Kumon, ja que les seves filles assisteixen al centre: «La meva filla gran, l’Alina, actualment està treballant 2 anys avançada al seu curs escolar amb Kumon English i aquest estiu està llegint ja les seves primeres novel·les en anglès (Matilda, de Roald Dahl, i Gangsta Granny, de David Walliams). La petita, la Gala, fa Kumon Lectura i Kumon Matemàtiques, programa en què ja estudia continguts sis mesos per sobre del seu nivell escolar. La Gala estava aprenent a llegir a l’escola quan ens van confinar, i gràcies a Kumon Lectura va començar el curs següent no només llegint amb fluïdesa, sinó també amb un lèxic en castellà molt més ric, una memòria a curt termini millor i una comprensió lectora més bona. Ambdues assisteixen a classes 100 % online i, igual que amb la resta dels meus alumnes, procuro que elles també treballin amb altres membres de l’equip del centre perquè tinguin més referents durant el seu procés d’aprenentatge a Kumon», ens explica.

Quan el país sencer va quedar paralitzat per la COVID-19, els alumnes van continuar apostant pel seu futur, per aprendre sense límits

El dia a dia en un centre Kumon és ple de moments d’aprenentatge i evolució, però, si n’hagués de triar un, la Laia triaria els mesos de confinament: «Va ser una època complicada per a tothom, però jo vaig ser testimoni en primera persona del gran exemple que ens van donar els alumnes davant una situació que escapava al control i a la raó dels adults».

La Laia recorda l’adaptació a la modalitat de classes online: «Distribuíem el material didàctic a les famílies i, encara que les classes tenien lloc a través de la pantalla, acabaven sempre amb un somriure».

«Vull que els meus alumnes tinguin ments curioses»

Per desenvolupar el potencial d’aprenentatge és molt important despertar en els alumnes les ganes d’aprendre: «Cada dia els intento inculcar la il·lusió i l’entusiasme per aprendre, perquè vull que els meus alumnes tinguin ments curioses i es preguntin el perquè de tot, però sobretot vull que confiïn molt en ells mateixos».

La Laia se sent agraïda als seus alumnes perquè l’han ajudada no només a créixer professionalment, sinó també a ser pacient, curiosa, observadora i empàtica: «Com deia Gianni Rodari en un dels seus poemes narratius, els meus alumnes m’han ensenyat a mantenir sempre una “orella verda” malgrat el pas dels anys, que és “una orella d’infant que em serveix per sentir coses que els adults no s’aturen mai a escoltar”».

Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com la Laia, desitges créixer professionalment amb Kumon i aconseguir la satisfacció personal treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!