Juan Carlos Rocamora: «Em va atreure la idea d’iniciar un negoci relacionat amb la docència»

set 2022
«L’única cosa imprescindible per obrir un centre Kumon és que t’agradi l’educació i el tracte amb els infants»
«L’única cosa imprescindible per obrir un centre Kumon és que t’agradi l’educació i el tracte amb els infants»

Al químic Juan Carlos Rocamora sempre li va atreure la idea de dedicar-se a l’educació. Per això, fa 11 anys va decidir unir-se a Kumon i obrir el centre Kumon Molina de Segura - Estación. Avui dia, el centre té més de 100 alumnes i una gran perspectiva de creixement.

A més de dirigir el seu propi centre, en Juan Carlos també va ser orientador dels seus dos fills, la qual cosa li ha permès tenir una doble perspectiva de l’educació amb el mètode Kumon: «Ser pare Kumon m’ha ajudat professionalment a entendre millor les famílies, sobretot quan hi tinc entrevistes».

Els primers anys

En Juan Carlos recorda l’obertura del centre amb il·lusió i amb molts nervis: «Vaig iniciar l’activitat un mes de febrer i a l’agost només tenia 11 infants, dos d’ells els meus fills, però per sort aquell setembre tot va canviar», ens explica. Així, el creixement del seu centre ha estat progressiu al llarg dels anys.

«Kumon és una porta oberta al coneixement»

En Juan Carlos valora especialment ensenyar als seus alumnes a gaudir del plaer d’aprendre per ells mateixos: «Kumon és una porta oberta al coneixement i el límit és el que tu hi vulguis posar», afirma.

Com a orientador, viu intensament cada triomf dels seus alumnes, ja sigui l’evolució d’un alumne que va arribar a Kumon perquè va repetir un curs escolar o el cas d’una alumna que treballa de forma autònoma saltant-se els passos intermedis d’un exercici.

«Recordo un alumne repetidor de primer de primària que va començar amb Kumon quan no sabia cap vocal i no era capaç d’identificar cap nombre. Anys després la seva mare em va dir: “Tot el que sap el meu fill és gràcies a Kumon”. Actualment, continua essent el meu alumne i jo continuo gaudint de la seva evolució», ens diu en Juan Carlos.

També ens explica que un dia li va ensenyar a una alumna els seus quadernets resolts i ella li va preguntar: «I tu per què escrius tants passos intermedis?». Aquell dia va ser conscient que aquella nena de primària havia après a treballar de forma autònoma i a resoldre els quadernets amb més rapidesa i eficàcia que ell. «Això continua passant en l’actualitat, però ara ja no em sorprèn», explica l’orientador.


Els propers anys

Si alguna cosa caracteritza Kumon és que l’aprenentatge és constant tant per part dels alumnes com per part dels orientadors. Per això, en Juan Carlos descriu aquest moment com «un procés d’adaptació a l’era digital», no només perquè des de fa uns anys Kumon ofereix, a més de classes presencials, classes online i mixtes, sinó també per la incorporació de Kumon App.

«L’única cosa imprescindible per obrir un centre Kumon és que t’agradi l’educació i el tracte amb els infants, la resta és temps i dedicació», finalitza.

Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com en Juan Carlos, desitges créixer professionalment amb Kumon i aconseguir la satisfacció personal treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!