Cristina Arnau: «Amb Kumon vaig veure una oportunitat per al meu futur professional i el meu creixement personal»

nov 2021
«Tant els alumnes com les seves famílies es van adaptar a les classes online ràpidament ».
«Tant els alumnes com les seves famílies es van adaptar a les classes online ràpidament».

La Cristina es defineix com una persona emprenedora i, quan va obrir el centre Kumon Burriana - C/ Encarnación fa 11 anys, sabia que, a més de permetre-li ser la seva pròpia cap, dedicar-se a l’ensenyament amb Kumon seria una oportunitat tant per al seu futur professional com per al seu creixement personal. Avui dia el seu centre té més de 100 alumnes, dos d’ells els seus fills.

«Tot va començar perquè algú em va dir que portaria els seus fills a classe de Kumon, i la curiositat em va portar a indagar sobre el mètode. L’endemà, vaig concertar una cita al centre que tenia més a prop per matricular-hi la meva filla. En veure’n l’evolució, em vaig adonar de com és de valuós el material didàctic per assolir l’autoaprenentatge», ens explica la Cristina. Està convençuda que veure els resultats del mètode en la seva filla la va animar a obrir el seu centre Kumon per ajudar més infants a aprendre amb el mètode.

Els seus fills estan cursant primer de batxillerat i tercer d’ESO, respectivament, i continuen aprenent amb Kumon. Ara que són grans s’adonen de com ha estat de valuós aprendre amb el programa Kumon Matemàtiques, ja que no necessiten ajuda per poder seguir el ritme de les classes.

«Mirar amb ulls d’infant més que no pas d’adult»

Per a molts docents, el confinament va ser una crisi, però per a la Cristina va ser una oportunitat: «Els mesos de confinament van ser positius, perquè tant els alumnes com les seves famílies es van adaptar a les classes online ràpidament per no deixar d’aprendre i vam poder comprovar la seva gran capacitat d’adaptació al canvi».

Si hi ha una cosa que defineix el mètode Kumon, és que els orientadors aprenen dels alumnes. «Els meus alumnes m’han ensenyat a mirar-los amb ulls d’infant més que no pas d’adult, i així els puc observar i entendre millor. M’han ensenyat que no cal tenir prejudicis sobre ningú ni res, ja que una bona actitud davant l’estudi i la perseverança ens permet a tots arribar a aconseguir els objectius que ens proposem», afirma la Cristina.

Conclou comentant que «els alumnes que segueixen algun dels programes del mètode Kumon desenvolupen la capacitat de trobar solucions a qualsevol dubte obrint la motxilla de coneixements que han anat omplint en el seu camí d’aprenentatge».

Els propers anys

La Cristina veu els propers anys del centre com una font d’aprenentatge recíproc: per part dels alumnes, perquè els orientadors els guien i els donen les pistes necessàries per trobar les respostes en el material didàctic; per part dels orientadors, perquè aprenen de la manera d’aprendre dels alumnes i, així, milloren els seus processos d’orientació; i, per part de l’equip de Kumon España, perquè assessora els orientadors i facilita la feina de tots els centres Kumon. «No ens deixen de sorprendre, sempre hi ha una cosa per aprendre, i això ens motiva moltíssim», finalitza la Cristina.


Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com la Cristina, desitges créixer professionalment amb Kumon i aconseguir la satisfacció personal treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!