«Buscava una sortida laboral i amb Kumon vaig trobar, a més, una motivació personal»

jul 2020
«Cada dia aplico el reforç positiu per ajudar els meus alumnes a confiar en la seva capacitat».
«Cada dia aplico el reforç positiu per ajudar els meus alumnes a confiar en la seva capacitat».

La Cristina Burguet es va quedar a l’atur i va deixar l’enginyeria industrial per apostar per convertir-se en franquiciada de Kumon després de veure els resultats del mètode en l’aprenentatge de la seva filla. Des de fa dos anys, dirigeix el centre Kumon Blanes - Centre, on orienta 60 alumnes; més de la meitat d’ells estudia continguts per sobre del seu nivell escolar.

Per a la Cristina, ser testimoni de l’evolució de l’aprenentatge de la seva filla va ser l’empenteta que necessitava per animar-se a gestionar el seu propi centre Kumon: «Buscava una sortida laboral i hi vaig trobar, a més, una motivació personal que fa que cada dia tingui ganes de treballar orientant els meus alumnes amb el mètode Kumon i aprenent d’ells».

Encara que es considera novella, valora els seus dos anys com a directora del centre com una immensa experiència de creixement personal: «Recordo que durant les primeres tardes al centre tenia una mica de por: no és el mateix ser “mare Kumon” que orientadora. Orientar els meus alumnes cada tarda al centre és un repte, però, sobretot, una experiència constant de creixement personal i una gran satisfacció».

Com a orientadora, i especialment com a mare Kumon, la Cristina dona molta importància a la implicació dels pares en l’aprenentatge dels seus fills. Per això, promou una comunicació contínua amb ells mitjançant reunions periòdiques i en funció de les necessitats dels seus alumnes.

«Apa, ja ho he entès»

No hi ha cap moment que la Cristina gaudeixi més que quan al centre sent la frase: «Apa, ja ho he entès». Per a ella és molt satisfactori que els alumnes, després de barallar-se amb el material didàctic, entenguin les pistes i trobin les respostes correctes. «Un moment molt especial per a mi va ser quan vaig tenir la primera concloent del meu centre, una alumna de Kumon Lectura. Aquell dia no només va concloure ella; també vaig concloure jo, ja que per a les dues va ser un repte arribar fins al final», ens explica emocionada.

«Tot acte té la seva conseqüència»

La Cristina recorda amb afecte la frase que sempre li repetia el seu pare: «Tot acte té la seva conseqüència». Ara intenta aplicar aquesta mateixa idea amb els seus alumnes: els ensenya que aconseguir un objectiu requereix constància i sempre dona els seus fruits.

El mètode Kumon desenvolupa en els alumnes hàbits positius com la paciència, la perseverança i l’esforç. Aquestes són qualitats que no només els serveixen en l’aprenentatge acadèmic, sinó que també els ajuden a superar qualsevol repte que es proposin en la vida. «A Kumon, els alumnes aprenen que, per aconseguir un objectiu, és important tenir paciència i insistir-hi sense ensorrar-se pel camí», afirma.

«Com deia l’escriptor britànic Rudyard Kipling: “Pensa que pots i podràs”. Cada dia ensenyo als meus alumnes que els errors són oportunitats d’aprenentatge i que cada pas, per petit que sigui, és positiu en la seva evolució», finalitza.

Un toc personal

P: Explica’ns breument l’experiència de ser mare i orientadora de les teves filles.
R: La meva filla gran va començar a Kumon fa 4 anys. La hi vaig apuntar perquè aprengués a superar la por de cometre errors. En veure els bons resultats que el mètode tenia en ella, em vaig animar a obrir el meu centre Kumon i posteriorment a apuntar-hi la meva altra filla. Ara, les dues són alumnes avançades en els tres programes.

P: Què fas en el teu temps lliure?
R: No soc aficionada a esports ni activitats. En el meu temps lliure m’agrada gaudir de la meva família: prefereixo els moments en família i fer el que se’ns ocorri sobre la marxa.

P: Hi ha alguna cosa que hi vulguis afegir?
R: Espero que l’esforç que fem dia a dia al centre sigui tan gratificant per als alumnes i les seves famílies com ho és per a nosaltres.

Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com la Cristina, desitges créixer professionalment amb Kumon i omplir-te de satisfaccions personals treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres.