Beatriz Alday: «Kumon em va donar l’oportunitat de pertànyer a una gran companyia global i dirigir la meva pròpia empresa»

des 2020
El centre compta amb prop de 200 alumnes i tots desenvolupen el seu potencial d’aprenentatge amb el mètode Kumon.
Imatge d’arxiu. El centre compta amb prop de 200 alumnes i tots desenvolupen el seu potencial d’aprenentatge amb el mètode Kumon.

El 2005, després de treballar durant més de 15 anys en consultoria tecnològica, la Beatriz va obrir el centre Kumon Barcelona - Camp Nou amb un doble objectiu: reorientar la seva carrera professional com a llicenciada en matemàtiques en un entorn educatiu i gestionar el seu temps de manera que pogués tenir cura de les seves filles, avui concloents de Kumon Matemàtiques. Actualment, el centre compta amb prop de 200 alumnes i tots desenvolupen el seu potencial d’aprenentatge amb el mètode Kumon.

«El creixement del centre va ser progressiu i això em va ajudar a obtenir experiència»

Carregada d’il·lusió i optimisme, la Beatriz va emprendre fa 15 anys aquest repte professional: «El creixement del centre va ser progressiu des de l’inici, cosa que em va ajudar a obtenir l’experiència necessària per al moment del seu ple rendiment, i sempre vaig comptar amb un gran suport logístic, formatiu i personal de l’empresa», ens explica.

L’experiència que ha adquirit en el dia a dia li ha permès d’aplicar un pla individualitzat i progressiu amb cadascun dels seus alumnes i adaptar-lo a les seves necessitats acadèmiques: «Descobrir el potencial i preparar un pla d’estudis per a cada alumne són ara les prioritats del meu centre», afirma.

Les filles de la Beatriz són concloents de Kumon Matemàtiques. Per a la Beatriz això ha representat un doble benefici: «En primer lloc, Kumon ha estat un element fonamental perquè l’Anna i la Sarah hagin estat estudiants brillants, disciplinades i molt capaces. En segon lloc, haver viscut Kumon a casa m’ha permès de ser més empàtica amb les famílies del meu centre, ja que tinc experiència personal i no només laboral», ens diu.

«Kumon combina elements educatius clàssics, com la disciplina i la concentració, amb un mètode innovador»

La Beatriz està convençuda que l’èxit del mètode Kumon rau en la combinació de dos potents factors: «Kumon combina elements educatius clàssics, com la disciplina i la concentració, amb un mètode innovador que personalitza al màxim l’ensenyament. Crec que el material didàctic, els quadernets de Kumon, és la joia de la corona. Inclou exercicis perfectament seqüenciats i acompanyats amb exemples molt precisos que permeten de desenvolupar al màxim el potencial de cada alumne, així com la seva capacitat autodidacta», afirma.

«Abans de conèixer Kumon en profunditat vaig pensar que ensenyaria moltes matemàtiques, ja que soc llicenciada en matemàtiques, però no ha estat així, perquè el material de Kumon ja s’encarrega d’explicar els continguts. El més important que aporto als meus alumnes és la confiança en les seves habilitats i la disciplina per treballar amb regularitat i constància amb l’objectiu de desenvolupar el seu autoaprenentatge i que puguin aprendre per ells mateixos. Aquestes habilitats els seran útils en qualsevol àmbit acadèmic i personal», puntualitza.

Els moments especials de la Beatriz a Kumon

Per a la Beatriz és difícil triar un moment especial a Kumon: «Kumon és ple de moments emocionants, però alguns dels que més recordo ara són l’últim congrés al Japó, on vaig poder escoltar una de les professionals del món de l’educació més inspiradores que he conegut, l’orientadora Umeki; per descomptat, també la graduació dels meus alumnes, incloses les meves filles, i, finalment, cada vegada que les famílies ens comuniquen l’impacte tan positiu de Kumon en el desenvolupament acadèmic dels seus fills», ens diu emocionada.

La Beatriz finalitza aquesta entrevista expressant la seva il·lusió pel creixement del centre: «Vull que el meu centre continuï creixent perquè el màxim nombre possible d’infants pugui millorar el seu rendiment acadèmic amb el mètode Kumon».


Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com la Beatriz, vols créixer professionalment amb Kumon i omplir-te de satisfaccions personals treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!