Anna Di Bartolo: «Amb l’experiència del mètode i la formació que rebem, el centre continuarà creixent no només en alumnes»

oct 2021
«No em podria haver imaginat mai com és de gratificant treballar amb infants»
«No em podria haver imaginat mai com és de gratificant treballar amb infants»

L’Anna va conèixer Kumon a Sud-àfrica i va quedar tan enamorada del mètode que, quan es va traslladar a viure a Barcelona, va obrir el centre Kumon Sitges - CC Oasis al novembre de 2003. El seu primer alumne va ser el seu fill, i avui dia ja té entorn de 200 alumnes, dos d’ells els seus nets.

Els primers anys van ser difícils, perquè el mètode Kumon encara no era tan conegut com ho és ara, però els resultats obtinguts quant a l’evolució dels seus alumnes van fer que el centre anés creixent de mica en mica.

«No em podria haver imaginat mai com és de gratificant treballar amb infants. La meva satisfacció més gran és l’abraçada dels meus alumnes quan aconsegueixen aprendre una cosa per ells mateixos o trobar missatges d’agraïment en revisar els seus quadernets», ens explica l’Anna.

Un dels millors moments en la seva llarga trajectòria a Kumon va ser la satisfacció que va sentir amb la seva primera alumna concloent: «Va ser un moment increïble, tant per a la Maria com per a mi. Ella ho havia aconseguit i jo, d’alguna manera, també», ens explica.

«Jo no els ensenyo res, els meus alumnes aprenen per ells mateixos»

Per aprendre, els alumnes necessiten suport, motivació i pistes que els ajudin a resoldre els exercicis, i l’Anna ens ho explica: «La formació i l’orientació que rebem de Kumon ens ajuden a guiar els nostres alumnes perquè descobreixin les respostes; jo no els ensenyo res, els meus alumnes aprenen per ells mateixos».

La satisfacció de descobrir una cosa per un mateix és especial, i això és el que fa que el material didàctic de Kumon sigui únic; els alumnes no només veuen que estan adquirint coneixements amb el programa que treballen, sinó que també aprenen a ser autodidactes.

Els propers anys

Com a tots, la pandèmia va agafar el centre per sorpresa, però va portar més oportunitats de creixement i va demostrar que els alumnes poden continuar aprenent des de casa. «Amb l’experiència i la formació que rebem de Kumon, el centre continuarà creixent no només en alumnes, sinó que jo mateixa continuaré desenvolupant-me com a orientadora per oferir el millor servei als meus alumnes i a les seves famílies en les tres modalitats d’aprenentatge: online, presencial i mixta».
«Vull donar les gràcies tant a les famílies del meu centre, perquè sense elles això no seria possible, com a Kumon, per donar-me l’oportunitat de dirigir el meu propi centre», finalitza l’Anna.

Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com l’Anna, desitges créixer professionalment amb Kumon i aconseguir la satisfacció personal treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!