Ana Arroquia: «Soc la meva pròpia cap i gaudeixo molt de la meva feina»

jun 2021
«Kumon m’oferia la possibilitat de poder treballar essent la meva pròpia cap, però tenint el suport d’una de les empreses educatives més importants».
«Kumon m’oferia la possibilitat de poder treballar essent la meva pròpia cap, però tenint el suport d’una de les empreses educatives més importants».

El 2016, la pedagoga Ana Arroquia va unir les seves dues grans passions: l’educació i tenir la seva pròpia empresa, i així va néixer Kumon Torrent - Auditori. El centre té prop de 150 alumnes i més de la meitat d’ells ja treballa continguts per sobre del seu nivell escolar.

«Kumon m’oferia la possibilitat de poder treballar essent la meva pròpia cap, però tenint el suport d’una de les empreses educatives més importants. La meva motivació més gran va ser saber que cada dia gaudiria i aprendria molt en la meva feina, i això va ser la clau», recorda l’Ana.

Quan l’Ana va obrir el centre Kumon Torrent - Auditori, ja tenia un gran coneixement del mètode Kumon gràcies a la seva experiència com a assistent del centre Kumon València - Císcar mentre estudiava la carrera de pedagogia: «Per a una estudiant de pedagogia, treballar a Kumon i aprendre del mètode és com portar un infant a Disneyland», reflexiona.

«Obrir un centre Kumon va ser un repte»

Amb l’experiència adquirida com a assistent, l’Ana no va dubtar ni un segon a obrir el centre Kumon Torrent - Auditori: «Obrir un centre Kumon va ser un repte i recordo aquell dia com un dels més importants, perquè el vaig viure com una oportunitat que afrontaria amb totes les ganes i la il·lusió del món; avui continuo treballant amb la mateixa il·lusió».

Per a l’Ana, és tremendament satisfactori veure les cares de felicitat dels seus alumnes quan aconsegueixen concloure algun programa: «Em fa molt feliç, sobretot per ells, i em sento satisfeta per complir la meva missió com a orientadora».

En la seva opinió, el mètode Kumon és un mètode d’aprenentatge diferent i especial per tres raons, el material, els alumnes i els orientadors: «El material que tenim és únic i està dissenyat perquè s’hi pugui aprendre de forma autodidacta, per la qual cosa l’alumne és el protagonista i la labor de l’orientador és desenvolupar les seves habilitats i capacitats d’una manera individualitzada». Per a l’Ana, aquests tres factors han de conviure de la millor manera i cap no hi pot faltar, perquè aquesta és la clau de l’èxit del mètode Kumon.

Kumon Torrent - Auditori és un centre d’entrenament per a la ment

L’Ana veu els propers anys del centre amb molta il·lusió, està convençuda que continuarà creixent i arribant a més famílies. «Vull que les famílies que arriben a Kumon Torrent - Auditori sentin que és un centre d’entrenament per a la ment i per desenvolupar les capacitats d’aprenentatge, així com una oportunitat de millorar en tots els àmbits de la vida i créixer com a persones competents», ens diu.

«Vull que els meus alumnes siguin persones que sàpiguen pensar per elles mateixes i puguin aconseguir el que es proposin amb perseverança, paciència, il·lusió i constància, i que així millorin la confiança en ells mateixos i siguin feliços», conclou.


Uneix-te a Kumon

Avui dia, molts professionals se senten atrets per la idea d’emprendre i poder gestionar un negoci propi. Si, com l’Ana, desitges créixer professionalment amb Kumon i aconseguir la satisfacció personal treballant en el món de l’educació, contacta amb nosaltres!