Sarah Delgove: «Kumon Lectura m’ha ajudat a adonar-me de com és de fantàstic llegir»

set 2019
Sarah Delgove conclou Kumon Lectura amb 12 anys.
Sarah Delgove conclou Kumon Lectura amb 12 anys.

La família de la Sarah Delgove es pren molt seriosament l’educació de les seves filles. Les dues han estat matriculades al centre Kumon Barcelona - Camp Nou en matemàtiques i lectura, i el seu compromís amb el mètode ha portat a fer que ambdues siguin concloents. La Sarah ens relata la seva opinió de Kumon Lectura, que ha aconseguit finalitzar als 12 anys.

Pregunta: T’agradava llegir abans de començar el programa a Kumon?
Resposta: 
La veritat és que quan vaig començar Kumon Lectura no llegia pràcticament res, només quan m’ho manaven a l’escola.
Aquesta és una de les coses que més agraeixo a Kumon Lectura, que m’ha ajudat a adonar-me de com és de fantàstic llegir.

P: Quin llibre t’estàs llegint ara i quin és el que més has gaudit?
R: 
Ara estic llegint Cien años de soledad, l’acabo de començar. Amb el que més vaig gaudir va ser Marina, de Carlos Ruiz Zafón. Em va semblar genial perquè et sents com si estiguessis ficat dins la història. És realment addictiu.
Kumon exigeix temps, però, si ho penses bé, 20 minuts el dia et poden estalviar hores i hores de treball escolar en el futur.

P: De tots els nivells de Kumon Lectura, quins continguts et van costar més esforç? I quins et van semblar més senzills?
R: 
Els que més em van costar van ser els últims quadernets de l’I, l’últim del bloc de Síntesi. El més senzill era l’últim quadernet de cada nivell, el 191, perquè s’ha de llegir més i escriure menys.

P: Què és el més interessant que has après amb els quadernets de Kumon Lectura?
R:
 He après a resumir millor els textos. A més, molts quadernets explicaven històries o parlaven de temes molt interessants.

P: De quina manera et van ajudar els teus pares i la teva orientadora al llarg de tota la teva trajectòria a Kumon?
R: 
M’han animat molt a continuar amb el programa i els ho agraeixo molt perquè ara tinc una bona experiència més per explicar.

P: Com animaries els alumnes que ara estan en un punt difícil del programa?
R:
 Admeto que hi ha vegades que creus que ja no pots més. Penses que no serveix de res seguir. Però ara m’adono de com ha estat d’important per a mi. M’ha ajudat en el meu rendiment escolar, entenc millor les altres matèries, trigo menys temps a fer els deures i analitzo molt millor els textos literaris. Als alumnes de Kumon Lectura els diria que pensin en les moltes portes que els pot obrir el fet de ser concloents de Kumon.

P: Quin consell pots donar a altres alumnes perquè també arribin a ser concloents?
R:
 Els diria que mai no es rendeixin, que no rendir-se és de valents i que, si jo he pogut acabar, ells també poden si s’ho proposen fermament.

P: Alguna vegada vas pensar a deixar Kumon? Per què?
R: 
Per descomptat, com quasi cada alumne de Kumon en algun moment. Perquè hi ha vegades que creus que ja no pots més. Però, si ho penses bé, 20 minuts el dia et poden estalviar hores i hores de treball escolar en el futur.

P: Quan et vas proposar convertir-te en concloent?
R: 
En principi m’havia proposat acabar el nivell H per tenir una bona base de síntesi, però fa pocs mesos, em vaig adonar del poc que em quedava per ser concloent i sabia que no ho havia de deixar a uns quants mesos de completar el programa.

P: Creus que el teu treball a Kumon t’ha ajudat en altres matèries? En quines?
R:
 Jo crec que Kumon Lectura m’ha fet millorar en totes les matèries, perquè m’ha ajudat a concentrar-me millor, a no deixar les coses a mig fer, a optimitzar la meva compressió lectora i a ser més independent amb els meus estudis.

P: En què t’agradaria treballar quan siguis gran? Creus que la teva experiència a Kumon t’ajudarà a aconseguir-ho?
R: 
Quan sigui gran vull ser diplomàtica i viatjar pel món. Kumon Lectura m’ha fet conèixer molts temes amb totes les minihistòries dels quadernets. He anat aprenent coses, alhora que millorava la meva capacitat de lectura. En general, m’ha ajudat a ser una mica més culta.

P: Recomanaries Kumon Lectura a altres alumnes?
R:
 Ho recomano perquè realment t’ajuda en tot.


Entrevista amb Beatriz Alday, orientadora del centre Barcelona - Camp Nou

També hem parlat amb Beatriz Alday, l’orientadora que ha acompanyat la Sarah pel seu aprenentatge a través del material de Kumon Lectura.

Pregunta: Quin és el primer record que tens de la Sarah?
Resposta:
 Com a alumna, la recordo al centre des de molt petita devorant els llibres de la Guia de la BRK (aquí t’expliquem què signifiquen aquestes sigles), tant a classe com a casa. Sempre ha estat una nena molt desperta i amb curiositat per tot.

P: Quin creus que va ser el moment més dur per a ella?
R:
 El nivell I va ser particularment difícil, ja que alguns temes i llibres de la BRK poden resultar difícils a alguns alumnes d’aquesta edat. Per això, aquí li vaig deixar una certa llibertat per triar els llibres de lectura, molts fora de la nostra bibliografia recomanada.

P: Com el vau superar?
R: 
Recordar que faltava poc per completar el programa va ser fonamental per fer l’últim esforç. Tots a casa i al centre l’hem animat a seguir i aquest suport ha estat fonamental.

P: Com ha afrontat els dubtes i els problemes?
R:
 La Sarah té molta capacitat de treball i hàbit. A més, és molt autònoma i en poques ocasions ha necessitat resoldre dubtes.

P: Quin és el moment que recordes amb més tendresa?
R: 
N’hi ha hagut molts, però la seva presència al centre ha estat sempre molt entranyable. La Sarah té una intel·ligència social molt desenvolupada i es notava en les seves interaccions amb tots els orientadors i els altres nens al centre.

P: Què has après treballant amb ella?
R:
 Tantes coses… En nombroses ocasions, comentava els temes dels quadernets i així apreníem juntes.

P: Quines habilitats, destreses o actituds són les que creus que l’han portat a convertir-se en concloent?
R: 
La Sarah és molt ordenada, autònoma i treballadora, a més de tenir una alta capacitat de comprensió i molta empatia amb els altres. Crec que les seves qualitats la portaran allà on vulgui anar en el seu futur com a estudiant o professional.

P: Quin paper hi ha tingut la família?
R:
 Fonamental quant a seguiment, suport i motivació. Els he de donar les gràcies per la confiança que dipositen en Kumon per ajudar en l’educació de les seves filles.


Vols que el teu fill desenvolupi al màxim el seu potencial d’aprenentatge? Sol·licita una prova de nivell gratis.