Raquel Casado, primera concloent de Kumon a Astúries

mar 2022
La Raquel ara fa 4t d’ESO i ja ha adquirit la competència lectora d’una alumna universitària.
La Raquel ara fa 4t d’ESO i ja ha adquirit la competència lectora d’una alumna universitària.

Raquel Casado s’ha convertit en la primera alumna d’Astúries que ha completat un programa de Kumon: ha acabat Kumon Lectura al centre Kumon Oviedo - Masip. Quan va començar el programa amb 10 anys, a la Raquel no li agradava llegir «perquè no entenia els textos», ens explica. Ara fa 4t d’ESO i ja ha adquirit la competència lectora d’una alumna universitària.

La Raquel és addicta a la lectura i gaudeix molt de la literatura clàssica. Entre les seves obres preferides hi ha El Lazarillo de Tormes i La Celestina, però també gaudeix dels llibres d’aventures, com els de Gerónimo Stilton, creats per Elisabeth Dami, que és la seva autora preferida.

Per concloure el programa, la Raquel ha hagut d’enfrontar-se a lectures molt complexes d’autors com Rousseau o Shakespeare. Llegeix cada dia i afirma que Kumon l’ha ajudat amb la comprensió de textos i li ha ensenyat a treure’n la idea principal, resumir i esquematitzar.

El primer record de Kumon que té la Raquel és «la il·lusió per començar i el temor davant un repte desconegut». Avui no només suma reptes cada dia, sinó que, a més, té clar que el proper és concloure el programa Kumon Matemàtiques. «Gràcies a Kumon he adquirit seguretat, confiança, habilitat i destresa, a més de la capacitat de fer qualsevol tasca de forma autònoma», assegura la Raquel.

Tot i que encara no ha acabat l’escola, la Raquel està segura que vol ser professora i dedicar-se a l’ensenyament. Com tota adolescent, gaudeix molt del seu temps lliure fent plans amb els seus amics i li agrada ballar, cantar, anar de compres i veure pel·lícules.

«Tenia falta de confiança quan va arribar al centre i ara és capaç de comprendre textos de Shakespeare o Rousseau»

En Jorge Martínez, director del centre i orientador de la Raquel, la defineix com «una persona perseverant i lluitadora». La frase més bonica que li ha dit la seva alumna és: «M’agrada més Kumon que l’escola», diu en Jorge orgullós, i recalca que «alguna cosa estem fent bé quant a l’entusiasme per voler aprendre».

La Raquel ha guanyat en seguretat i autonomia. «Tenia falta de confiança quan va arribar al centre i ara és capaç de comprendre textos de Shakespeare o Rousseau. La confiança i la seguretat que ha anat adquirint amb el mètode l’han ajudat a aprendre a treballar tota sola amb el suport del material didàctic», ens explica en Jorge.

La família de la Raquel es va comprometre des del primer moment amb la seva educació: «El suport de la família ha estat fonamental, ja que des del principi van estar interessats i implicats al màxim en el desenvolupament tant acadèmic com personal de la seva filla», explica l’orientador.

En Jorge conclou destacant que «els últims nivells de Kumon aborden continguts que es veuen a batxillerat o fins i tot ja a la universitat. Superar aquests nivells abans d’estudiar-los a classe i d’una manera completament autònoma té moltíssim mèrit».


Els alumnes concloents són els que han finalitzat algun dels programes del mètode (Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura o Kumon English), però el més important és que s’han convertit en alumnes autodidactes i han adquirit les capacitats necessàries per abordar els desafiaments que els ofereixi l’escola i la vida.

En aquest enllaç, pots contactar amb el centre Kumon que tinguis més a prop i aprofitar la nostra promoció de matrícula gratis durant el mes d’abril.