Persones competents per a una societat competent

mar 2021
Per ordre d’aparició en el text, d’esquerra a dreta.
Per ordre d’aparició en el text, d’esquerra a dreta.

La missió de Kumon és contribuir al desenvolupament de la comunitat global a través de l’educació. Amb el mètode Kumon, descobrim el potencial de cada alumne i desenvolupem la seva capacitat al màxim perquè, d’aquesta manera, aporti el millor d’ell mateix a la societat.

Tots tenim talent, i si, al talent, hi afegim constància, motivació, força de voluntat i l’orientació adequada, ens convertirem en la nostra millor versió. Els programes de Kumon estan dissenyats per ajudar els alumnes a pensar per ells mateixos i a desenvolupar la capacitat d’aprendre d’una manera autodidacta mentre s’incrementa la seva confiança, amb la finalitat que puguin aconseguir tot el que es proposin.

Enhorabona als nostres concloents! Gràcies per permetre’ns d’ajudar-vos a treure el geni que porteu dins i desenvolupar al màxim el vostre potencial d’aprenentatge amb els nostres programes educatius.

Estem segurs que aconseguireu tot el que us proposeu. Hem après molt de vosaltres!


Pablo Carmena, primer concloent dels tres programes de Kumon a Europa i l’Àfrica i alumne a Kumon Toledo - Buenavista

Pablo Carmena ha marcat una fita en la història de Kumon en convertir-se en el primer concloent dels tres programes del mètode Kumon a Europa i l’Àfrica. En Pablo va començar Kumon Matemàtiques amb 3 anys i el va concloure a sisè de primària; l’any següent va finalitzar Kumon Lectura. Actualment, està cursant tercer d’ESO i ha conclòs Kumon English durant el confinament.

«Kumon Matemàtiques m’ha donat més facilitat per comprendre la matèria i incrementar la meva velocitat de càlcul mental. Amb Kumon Lectura i Kumon English he après a comprendre un text íntegrament i a poder sostenir una crítica tant en anglès com en castellà», ens diu. Podeu llegir l’entrevista completa aquí.

Emma Montero, concloent de Kumon Matemàtiques a Kumon Barcelona - Sagrera

L’Emma és alegre, desperta, curiosa, autodidacta i responsable amb el seu aprenentatge. Va començar Kumon Matemàtiques amb 3 anys al centre Kumon Barcelona - Sagrera i als 13 anys ha conclòs el programa.

El que més li agrada de les matemàtiques és que no hi ha possibilitat d’error, perquè tenen un resultat exacte, i t’ensenyen a aplicar la lògica. En paraules de l’Emma, «els primers nivells són la base de les matemàtiques. Els més complicats són els nivells a partir de la lletra L, ja que el contingut dels quadernets és força més complex i indefinit». Podeu conèixer millor l’Emma aquí.

Andrés Esteban, concloent de Kumon Matemàtiques a Kumon Madrid - Cuzco

«Abans no m’agradaven les matemàtiques, però ara m’encanten» és la frase més bonica que ha escoltat Patricia Martín, directora del centre Kumon Madrid - Cuzco, del seu alumne Andrés Esteban, a qui defineix com un estudiant responsable, educat i amb moltes ganes d’aprendre.

En paraules de l’Andrés: «L’autoaprenentatge m’ha ajudat a deduir fórmules o maneres de resoldre exercicis a través d’exemples, cosa que és útil en totes les assignatures de l’escola i de l’institut. El que més m’agrada de les matemàtiques és que et serveixen per a absolutament tot en la vida i, que sabent utilitzar-les, són la clau per aprendre més».

María Hernández, concloent de Kumon Matemàtiques a Kumon Torrent - Auditori

María Hernández, concloent de Kumon Matemàtiques a Kumon Torrent - Auditori, defineix Kumon en quatre termes: «constància», «responsabilitat», «esforç» i «superació personal». «Kumon m’ha ajudat sobretot en Matemàtiques i això m’ha permès de dedicar més temps a la resta de matèries. Com que els quadernets de Kumon cal fer-los cada dia, he adquirit hàbit de treball», ens diu.

Ana Arroquia, directora del centre i orientadora de la María, destaca la seva actitud de superació diària. «Si hagués de definir la María en tres paraules, serien: “intel·ligent”, “lluitadora” i “sensible”. Quan va començar Kumon no era conscient del seu potencial, però ella és treballadora, constant, perseverant i de mica en mica es va anar adonant que era més intel·ligent del que pensava. El primer dia li vaig explicar què significava ser alumna concloent, s’ho va posar com un repte i ho ha aconseguit. No puc estar més orgullosa d’ella!», ens explica.

Lucía García, concloent de Kumon Matemàtiques a Kumon Gandia - Pl. Prado

Amb 11 anys, Lucía García va ser la primera concloent del mètode al centre Kumon Gandia - Pl. Prado. Ara celebrem que també ha conclòs Kumon Matemàtiques. «Quan aprenem que nosaltres amb el nostre esforç som els qui marquem el ritme del nostre aprenentatge, tot canvia», reflexiona.

En paraules de la Lucía: «Amb Kumon Matemàtiques he adquirit capacitat en la resolució de problemes i agilitat mental. Amb Kumon Lectura he ampliat el meu vocabulari i he après a redactar. Amb el mètode Kumon he après que he de ser responsable i que les decisions que prengui repercutiran en el meu futur».

Nora Faus, directora del centre i orientadora de la Lucía, ens explica que la frase més bonica que li ha dit la seva alumna és «Gràcies a Kumon podré estudiar la carrera que jo vulgui», i la defineix com una persona molt responsable, ordenada, intel·ligent i amb molt sentit de l’humor.

Carlos Varea Tarazón, concloent de Kumon Matemàtiques a Kumon Valencia - Xúquer

Belén Mocholí defineix el seu alumne Carlos Varea, concloent de Kumon Matemàtiques al centre Kumon Valencia - Xúquer, com un alumne excel·lent i molt responsable. «Hi ha hagut moments durs en què ha posat a prova la resistència a l’esforç i la seva capacitat de compromís, però els ha superat amb escreix», ens diu.

En paraules d’en Carlos: «Kumon m’ha aportat constància, ja que l’esforç i el treball diari ho són tot. És clar que els nivells més difícils són els últims, perquè el seu contingut és més complex. Encara que hi ha vegades que et frustres o et desanimes, la sensació de resoldre un exercici que t’ha costat o de superar un nivell en què portaves molt de temps és molt satisfactòria».

B. V., concloent de Kumon English a Kumon Valencia - Císcar

Amb tan sols 9 anys, una alumna del centre Kumon Valencia - Císcar s’ha convertit en la concloent de Kumon English més jove d’Espanya.

«Amb Kumon English, he après a expressar-me millor en anglès i he adquirit molt vocabulari. Els àudios m’han ajudat a acostumar-me als diferents accents en anglès i a expressar-me amb facilitat. A més, he après a comprendre el que llegeixo i m’he enganxat una mica a la lectura, perquè els textos resumien les històries dels llibres i això em va agradar molt», ens explica la B. V. Aquí  podeu saber més coses sobre aquesta alumna tan especial.