Ment sana en cos sa: campiones a l'aula i a la pista de pàdel

abr 2019
Ment sana en cos sa: campiones a l’aula i a la pista de pàdel.
Les germanes Albarrán Villalón

Les germanes Albarrán Villalón, alumnes de Kumon Matemàtiques del centre Kumon Badajoz - Santa Marina, van ser les número u en la categoria cadet femení del XXIII Campionat de Pàdel d’Extremadura. El torneig va comptar amb la participació de 230 jugadors, dividits en cinc categories masculines i tres de femenines.

La Pilar i la Rocío van aprendre amb Kumon Matemàtiques que l’entrenament mental és vital no només dins les aules, sinó també fora d’elles, i van aplicar a la pista de pàdel la disciplina, l’estratègia, la motivació i la constància que han adquirit a Kumon.

La Pilar va concloure Kumon Matemàtiques fa poc més d’un any i la Rocío és alumna avançada del programa: té 16 anys, està a 4t d’ESO i ja treballa continguts d’àlgebra avançada i funcions, per la qual cosa les matemàtiques de l’escola no representen cap dificultat i té un gran avantatge en relació amb els seus companys de classe.

Com en totes les famílies, les germanes Albarrán tenen personalitats molt diferents. En paraules de la seva orientadora, Teresa Villalón: «la Pilar, la gran, és molt tenaç i absolutament organitzada, i porta l’agenda planificada al mil·límetre; la Rocío, per la seva banda, és un esperit rebel, posa a prova la meva paciència i imposa el seu caràcter tant a l’aula com a les pistes de pàdel. Aquest nervi l’ha portada a obtenir resultats escolars espectaculars en totes les matèries de l’escola, excepte en Religió».

El seu germà petit, en Carlos, igual que elles, també és responsable i esportista: juga a futbol i està federat. És alumne de Kumon Matemàtiques i Kumon Lectura: gaudeix molt de les matemàtiques i, encara que la lectura li costa una mica més, progressa adequadament en tots dos programes.

Teresa Villalón, destaca que els tres són absolutament autodidactes i que, quan comencen a treballar els quadernets de Kumon, la seva concentració és sorprenent: «s’aïllen en la seva bombolla i no es distreuen», comenta la Teresa.

Enhorabona a aquesta família Kumon pels seus èxits tant dins les aules com fora d’elles!