La Teresa ha conclòs Kumon Matemàtiques i és autodidacta

set 2019
Educació amb motivació per evitar el fracàs escolar
En l’educació, la motivació és bàsica per evitar el fracàs escolar.

Teresa Martínez-Pereda, concloent del centre Kumon Badajoz - Santa Marina, anima els seus companys a esforçar-se per acabar Kumon Matemàtiques. Segons la seva experiència, el mètode ajuda els alumnes a l’escola en molt més del que es poden imaginar. És una cosa que ella mateixa ha experimentat, ja que ja és una alumna autodidacta. Continua llegint per conèixer la seva opinió sobre Kumon.
 
Pregunta: T’agradaven les matemàtiques abans de començar el programa a Kumon?
Resposta: 
Una mica, encara que em semblaven força fàcils. Avui, el que més m’agrada és que són molt mecàniques, no cal memoritzar gaire.

P: De tots els nivells de Kumon Matemàtiques, quins continguts et van costar més esforç? I quins et van semblar més senzills?
R:
 Sens dubte, els més fàcils anaven del B a l’F, ja que eren operacions senzilles. Però els pitjors nivells per a mi van ser l’N i l’O, en què es veu el càlcul diferencial i integral.
 
P: De quina manera et van ajudar els teus pares i la teva orientadora al llarg de tota la teva trajectòria a Kumon?
R:
 Em deien que cada vegada estava més a prop de ser concloent, que cada vegada m’anava millor i que continués esforçant-me. Gràcies a ells, quan estava a 2 o 3 nivells de concloure, vaig decidir que volia finalitzar el programa.

P: Com animaries els alumnes que ara estan en un punt difícil del programa?
R: 
Seguiu endavant, nois, que costa, però l’esforç mereix la pena i us ajudarà no sabeu com a l’escola. Jo mateixa vaig pensar deixar Kumon alguna vegada perquè em semblava força complicat i una mica estressant. Però ara que he acabat, puc donar un consell als alumnes que estan encallats: amb esforç i constància sereu capaços d’aconseguir-ho. Ànim!

P: Creus que el teu treball a Kumon t’ha ajudat en altres matèries? En quines?
R:
 Sí, en Matemàtiques i totes les assignatures en què s’ha de calcular.

P: Quins beneficis creus que té acabar el programa complet? Quines habilitats creus que has desenvolupat després de passar per Kumon?
R:
 Gràcies a Kumon he desenvolupat molt la meva intel·ligència matemàtica i crec que és una grata experiència el fet d’haver-lo cursat.

P: En què t’agradaria treballar quan siguis gran? Creus que la teva experiència a Kumon t’ajudarà a aconseguir-ho?
R: 
Vull ser farmacèutica i crec que el treball a Kumon m’ajudarà força, ja que ara soc més ràpida a l’hora de calcular. Sé que gràcies a Kumon seré capaç d’aprendre el que vulgui.
 
P: Recomanaries Kumon a altres alumnes?
R:
 Sí, encara que els recomanaria començar des de més petits.


Teresa Villalón, directora del centre Kumon Badajoz - Santa Marina: «Treballar amb aquesta alumna ha estat divertit i enriquidor»

El més complicat va ser establir l’hàbit d’estudi i la constància diària. Va començar en el nivell B i va anar treballant fins al G (àlgebra bàsica) gairebé sense repeticions. És cert que a les vacances es «perdia» una mica, però quan començava el curs repreníem la disciplina.

Capta els conceptes a la primera i veure-la treballar és un privilegi. En començar el nivell L, amb les funcions, per fi es va veure ella mateixa com a alumna concloent i va augmentar el seu ritme de treball i la seva regularitat.

Ha anat elaborant els seus propis apunts, que ha consultat amb freqüència, i ella mateixa s’ha remès a exercicis i exemples anteriors. Ha aconseguit millorar molt els seus resultats acadèmics.

Al centre s’ha convertit en exemple per a altres alumnes, ja que els ha anat irradiant el seu recorregut pels nivells i, en el lliurament de diplomes, també els va animar a ser concloents. Ha estat molt enriquidor treballar amb ella i, a més, molt divertit.

Sol·licita una prova de nivell gratis per valorar el cas individual del teu fill.