La Gina està cursant 6è de primària i tracta a Kumon continguts de matemàtiques de 4t d’ESO

feb 2020
«La Gina és totalment autònoma»
«La Gina és totalment autònoma»

Per a la Gina, alumna de Kumon Matemàtiques al centre Kumon Màlaga - Teatinos, Kumon és sinònim de «compromís», i aquest compromís amb el seu aprenentatge l’ha portada a evolucionar ràpidament i a estudiar continguts de 4t d’ESO, com els màxims i mínims d’equacions quadràtiques, estant a 6è de primària.

En paraules de la Gina, els principals beneficis que Kumon li aporta cada dia són «autonomia i habilitat de càlcul». A Kumon, a aquesta autonomia l’anomenem «autodidactisme», que és la capacitat per aprendre per un mateix sense límits, però amb l’orientació deguda i seguint les pistes del material didàctic.

La Gina destaca també que la seva experiència a Kumon la beneficia moltíssim a l’escola perquè aprèn continguts matemàtics abans que els ensenyin a classe, cosa que fa que se senti a gust perquè resol els exercicis amb més agilitat i rapidesa que els seus companys, i després a l’escola li donen exercicis més difícils.

A la Gina l’apassionen les matemàtiques; tant, que amb 11 anys ja té clar que de gran vol tenir una professió que hi estigui relacionada. En concret, vol desenvolupar càlculs i gràfiques.

La seva orientadora, Carmen Marín Ruano, confessa que li encanta compartir amb la seva alumna aquesta passió per les matemàtiques i ens explica amb molta emoció que, quan tingui edat suficient, la Gina vol ser assistent al seu centre.

L’organització és bàsica en la vida de la Gina. Per això, ella gestiona el seu dia a dia utilitzant la regla següent: «Encara que sempre cal fer els deures primer, intento deixar Kumon fet abans de dormir».

El suport emocional és molt important en l’evolució d’un alumne a Kumon. Per això, la Gina valora especialment el suport de la seva orientadora i dels seus pares: «La Carmen sempre em motiva, no deixa que em rendeixi davant un exercici i m’orienta perquè jo mateixa hi trobi la solució. Els meus pares sempre em donen suport i m’animen a continuar superant-me», ens diu, agraïda.

Però no tot és Kumon. Com a qualsevol nena de la seva edat, a la Gina també li agrada fer altres coses: gaudir del temps d’oci amb les seves amigues, cantar, tocar el piano i anar al cinema, i durant les vacances, viatjar amb la seva família i conèixer llocs nous.

«La Gina és totalment autònoma»

Carmen Marín Ruano, directora i orientadora del centre Kumon Màlaga - Teatinos, defineix la Gina com una alumna «molt treballadora, constant i intel·ligent, observadora, tenaç, exigent i respectuosa». A la Carmen la sorprèn molt la seva manera de pensar i analitzar els exercicis, i també la seva rapidesa i el seu desenvolupament lògic. «La Gina és totalment autònoma», ens diu.

Per a la Carmen, el més positiu del seu dia a dia a Kumon és que «mai no hi ha dos dies iguals, sempre s’aprèn dels alumnes». Per això, a la Carmen el que més li agrada del mètode Kumon és la possibilitat d’individualitzar l’aprenentatge en funció de les capacitats i necessitats de cada alumne. «El ritme d’aprenentatge de cada alumne és diferent, i fins i tot un mateix alumne passa per diferents etapes i diferents moments. És important trobar un equilibri entre la motivació de l’alumne, el contingut que està aprenent i com l’està aprenent, el seu ritme de treball i la seva vida personal», afirma convençuda.

A Kumon creiem que la participació dels pares en la formació dels fills és vital i garanteix que l’alumne desenvolupi al màxim el seu potencial d’aprenentatge. Per això, la família de la Gina s’ha implicat totalment en el seu aprenentatge. «Hem mantingut una comunicació molt fluida per conèixer la situació a casa i poder saber en tot moment com es troba la Gina amb el material didàctic», finalitza la Carmen.

Si vols que, com la Gina, el teu fill desenvolupi al màxim tot el seu potencial d’aprenentatge amb els nostres programes: Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura o Kumon English, contacta amb el centre Kumon que tinguis més a prop.