Karl Pallarés, alumne avançat de Kumon: «Kumon és aprendre el doble»

jun 2020
En Karl continua aprenent amb les classes online de Kumon.
En Karl continua aprenent amb les classes online de Kumon.

Karl Pallarés és alumne avançat de Kumon English i Kumon Matemàtiques del centre Kumon Sitges - CC Oasis. Amb 11 anys, estudia continguts d’anglès de tres anys per sobre del seu curs escolar i continguts de matemàtiques més d’un any per sobre del seu curs escolar.

En Karl ha continuat avançant nivells amb les classes online de Kumon. D’aquesta manera, aprofita el temps i els seus pares tenen l’oportunitat de seguir en directe les seves classes. De moment, han substituït les classes presencials per les classes online i en Karl continua progressant amb Kumon a casa.

Amb Kumon Matemàtiques, està aprenent els nombres positius i negatius. Amb Kumon English, es comunica en anglès amb desimboltura i està adquirint una elevada compressió lectora amb textos narratius que integren vocabulari, expressions i elements gramaticals.

Per a en Karl, el principal benefici que li ha donat Kumon és el de sentir-se més intel·ligent i segur d’ell mateix en prendre decisions. Tant és així que amb només 11 anys ja té clar que de gran vol ser enginyer mecànic.

Un dels objectius del mètode Kumon és promoure l’autoaprenentatge. Per això, ens fa molta il·lusió que per a en Karl aprendre amb Kumon sigui «aprendre el doble».


Sobre Kumon English: «Vaig fer d’intèrpret per al meu padrí en un hotel de Jerusalem»

En Karl ha adquirit una excel·lent capacitat de comunicació en anglès; tant que va fer d’intèrpret del seu padrí en un hotel de Jerusalem. «Encara m’és difícil entendre una conversa, però és més fàcil des que faig Kumon English», ens explica.

Per a en Karl, un dels principals beneficis que li aporta Kumon English és no haver d’estudiar gaire per obtenir bons resultats en els exàmens d’anglès de l’escola.


Sobre Kumon Matemàtiques: «El que més m’agrada de les matemàtiques són els nombres i els símbols»

A en Karl li agraden les matemàtiques des que va néixer i ha crescut amb elles, aplicant-les en el seu dia a dia; per això crea estratègies matemàtiques per resoldre problemes quotidians, com els propis d’anar a fer la compra.

Per a en Karl, l’habilitat més important que li aporta Kumon Matemàtiques és la de poder resoldre ràpidament i correctament qualsevol tipus d’operació o problema.


Anna Di Bartolo, directora del centre Kumon Sitges - CC Oasis: «Quan a en Karl li pica la curiositat, res no l’atura»

En paraules de la seva orientadora, Anna Di Bartolo, en Karl és un nen molt responsable i amb molt d’interès per aprendre: «M’ha ensenyat a deixar-li avançar al seu ritme», ens diu. A més, «quan a en Karl li pica la curiositat, res no l’atura: investiga i llegeix sobre el tema. Els continguts nous el motiven molt, sobretot en matemàtiques, però no li agrada quan es repeteixen», afirma amb un somriure.

La implicació dels seus pares és un suport molt important en la seva evolució: «Ells confien en en Karl i el motiven contínuament, i la seva mare l’ajuda molt. Ara han començat a llegir llibres en anglès», afegeix.

L’Anna destaca amb orgull que en Karl està aprenent a conèixer i vèncer els seus propis límits: «En el nivell I de Kumon English, va ser ell qui em va demanar més repeticions perquè es va adonar que necessitava reforçar aquests continguts», finalitza.

Si vols que el teu fill, igual que en Karl, venci els seus límits i aprengui a aprendre per ell mateix amb l’ajut dels nostres orientadors, Contacta amb el teu centre Kumon més proper i ajuda’l a estar preparat per a la tornada a l’escola.