Jesús Navallas, un alumne avançat que estudia els tres programes de Kumon

feb 2022
Per a en Jesús, Kumon és constància: «Gràcies a Kumon, tinc una rutina de treball diari i no em fa mandra fer els deures».
Per a en Jesús, Kumon és constància: «Gràcies a Kumon, tinc una rutina de treball diari i no em fa mandra fer els deures».

Quan en Jesús va començar amb Kumon, tenia 5 anys, sabia comptar fins a deu i no era capaç d’estar assegut més de cinc minuts. Ara, amb 12 anys i l’elevada capacitat de concentració que ha adquirit, és alumne dels tres programes de Kumon i treballa contingut dos anys per sobre del seu nivell escolar amb Kumon Matemàtiques.

La constància i la capacitat de concentració que ha adquirit amb Kumon l’han ajudat a ser més responsable.

«Soc més ràpid fent tasques i acabo sempre el primer de la classe»

Per a en Jesús, Kumon és constància: «Gràcies a Kumon, tinc una rutina de treball diari i no em fa mandra fer els deures», ens explica.

Quan en Jesús va començar amb Kumon, era molt petit i la seva concentració es mesurava en minuts. Ara pot estar concentrat durant hores: «Soc més ràpid fent tasques i acabo sempre el primer de la classe», ens diu amb un somriure.

Amb Kumon Matemàtiques, està treballant les operacions combinades i opera amb expressions algebraiques i equacions amb molta facilitat, encara que, segons ens explica, el que més li agrada és fer fraccions: «Amb Kumon Matemàtiques he desenvolupat l’agilitat mental; soc més ràpid resolent els exercicis».

Amb Kumon Lectura ha adquirit la capacitat de comprendre tota mena de textos. «Puc llegir i entendre qualsevol cosa», comenta. L’obra que més li agrada és La tuneladora, de Fernando Lalana. A en Jesús li agrada molt llegir a la nit abans de dormir, una rutina que van iniciar els seus pares llegint-li cada nit quan era petit i regalant-li els llibres que li agradaven.

Amb Kumon English ha millorat molt en la classe d’anglès de l’escola gràcies al vocabulari i la gramàtica que ha après. A més, llegir llibres en veu alta l’ha ajudat amb la pronunciació i la comprensió de textos originals en anglès. El seu llibre preferit és The Wonderful Wizard of Oz, de Lyman Frank Baum.

«Amb Kumon l’alumne pot fer un gir complet en els seus estudis»

La frase més bonica que en Jesús li ha dit a la Carmen Conde, la seva orientadora i la directora del centre Kumon El Puerto - Pinar Alto, és: «Gràcies a tu ara puc fer les mates més ràpid».

L’experiència d’aprenentatge amb en Jesús i la constància amb què els seus pares han donat suport a la seva evolució a Kumon han demostrat a la Carmen que «amb Kumon l’alumne pot fer un gir complet en els seus estudis».

Cada alumne és un món i aprèn d’una manera diferent. «Hem treballat molt l’orientació inicial amb ell. La individualització i el seguiment durant els tres primers anys el van ajudar a aprendre a treballar gradualment de manera autodidacta», explica l’orientadora.

Quan va començar amb Kumon, en Jesús demanava ajuda cada vegada que s’enfrontava a un contingut nou. «Després d’alguns anys treballant la seva autonomia i autoaprenentatge, és capaç de pensar primer i intentar entendre després, fins i tot equivocant-se, en lloc de preguntar o demanar ajuda immediatament», conclou la Carmen.


Si vols que, com en Jesús, el teu fill desenvolupi les seves competències educatives amb el mètode Kumon, t’animem a contactar amb el centre Kumon que tinguis més a prop.