Javier Campano, de 61 anys, primer concloent de Kumon English a Kumon Badajoz - Santa Marina

gen 2022
En Javier llueix orgullós el seu diploma de concloent de Kumon English.
En Javier llueix orgullós el seu diploma de concloent de Kumon English.

Kumon English és perfecte per als professionals que no poden dedicar gaire temps a aprendre anglès, ja que els permet organitzar-se amb una gran flexibilitat d’horaris. Aquest ha estat el cas del metge Javier Campano, de 61 anys, que s’ha convertit en el primer concloent a Kumon Badajoz - Santa Marina.

«Amb els alumnes grans la meva labor és, sobretot, de seguiment per no deixar que es relaxin massa, però amb en Javier no ha calgut. La rutina de l’estudi diari ja la tenia adquirida», ens diu la Teresa Villalón, directora del centre i orientadora d’en Javier.

«Amb Kumon English he aconseguit augmentar la meva competència en anglès»

En Javier se sent orgullós de ser el primer concloent de Kumon English al centre Kumon Badajoz - Santa Marina. Un dels moments que va viure amb més il·lusió va ser rebre a casa el diploma de concloent, que avui llueix al seu despatx juntament amb els altres reconeixements i titulacions acadèmiques.

En Javier va començar reforçant i consolidant la gramàtica i, de mica en mica, ha aconseguit millorar la comprensió de l’idioma i la fluïdesa verbal. «He millorat molt el meu nivell d’anglès: ara converso, llegeixo, veig sèries i, quan viatjo fora d’Espanya, parlo amb més desimboltura», ens explica.

L’objectiu principal de Kumon English és desenvolupar la comprensió lectora a través de la lectura de textos la dificultat dels quals s’incrementa de manera progressiva. La bona disposició d’en Javier per llegir llibres en anglès l’ha ajudat a millorar la seva competència lectora en anglès. Resolent els quadernets de Kumon English i escoltant àudios especialment seleccionats, ha reforçat la gramàtica, afinat l’oïda a l’idioma i millorat la pronunciació.

En Javier defineix el mètode en poques paraules: «Eficaç, complex, disciplinat i divertit». Amb Kumon, va treballar una miqueta cada dia amb l’objectiu de concloure el programa de manera autodidacta, sempre amb el seguiment i el suport de la seva orientadora. «Els beneficis de l’autoaprenentatge són innombrables; el més important potser és el desenvolupament de l’autoestima», ens diu.

A més de ser una persona disciplinada, en Javier és polivalent i en el seu temps lliure li agrada llegir, escoltar música, escriure, anar al cinema, sortir a córrer i manejar drons.

«En Javier ha reconegut que Kumon English funciona»

La Teresa Villalón, orientadora d’en Javier i directora del centre, defineix l’actitud del seu alumne davant l’aprenentatge en dues paraules: eficaç i motivadora.

«En Javier és una de les persones més disciplinades i organitzades que conec. Sempre ha dedicat temps a estudiar temes relacionats amb la seva feina, però també ha trobat temps per aprendre altres coses, com estudiar anglès amb Kumon. Té una enorme curiositat intel·lectual», afegeix l’orientadora.

Per a la Teresa, té molt valor que el seu alumne s’hagi deixat orientar amb el sistema de treball de Kumon, sense qüestionar-lo i implicant-se completament en el procés. «Ha reconegut que el mètode funciona, i això és molt motivador», conclou.