En Martí, jugador d’escacs de 9 anys i alumne destacat de Kumon

set 2019
En Martí, jugador d’escacs de 9 anys i alumne destacat de Kumon Matemàtiques
En Martí, jugador d’escacs de 9 anys i alumne destacat de Kumon Matemàtiques

Kumon és un mètode d’aprenentatge vàlid per a tothom, independentment que t’agradin les matemàtiques, la lectura o l’anglès o no. Però al nostre alumne Martí sí que li agradaven les matemàtiques quan els seus pares el van matricular a Kumon amb 5 anys. En Martí aplica allò que aprèn en matemàtiques jugant als escacs, activitat en la qual també destaca. Vols conèixer la seva història?

En Martí ha escrit una carta a tots els lectors del blog de Kumon en què ens explica que és un alumne destacat que resol continguts de matemàtiques que es veuen 3 cursos per sobre del seu i que li agrada jugar als escacs.

«Hola!

»Em dic Martí García i estic al centre Kumon Sant Boi de Llobregat - Marianao (Barcelona). Vaig començar als 5 anys, pel nivell 3A, i ara estic fent àlgebra en el nivell H, treballant cada dia per avançar i millorar les matemàtiques. Tinc quatre diplomes Kumon d’or i dos (els últims) per haver aconseguit la categoria d’alumne tres anys avançat respecte del meu curs. Tot això m’ha costat molt, perquè no sempre tinc ganes de fer els exercicis. Ja sabeu, sobretot a l’estiu, de vacances… I com costa al principi de cada nivell! Veritat?

»Juntament amb les matemàtiques, també m’agraden els escacs. Pertanyo a un club i estic federat des de fa uns anys, i me’n surto força bé. He guanyat molts campionats de la meva edat (m’encanta la meva col·lecció de trofeus!), però, com amb les mates, encara em queda molt per aprendre i he de seguir millorant.»

Des de petit, com ens explica la seva mare, Antonia Gómez, «en Martí va desenvolupar una extraordinària capacitat matemàtica. Era un enamorat dels nombres. El vam matricular a Kumon perquè volíem que explotés aquesta habilitat». Això dels escacs va arribar més tard: «a casa ningú no juga als escacs», assenyala, «però va aprendre a l’escola pública Benviure, a la qual assisteix a Sant Boi, que ofereix tallers d’escacs en el primer cicle de primària».

En Martí va entendre el joc des del primer moment i va mostrar una gran habilitat i afició. El seu professor d’escacs ens ha explicat que hi ha molts precedents de matemàtics que han estat grans escaquistes i viceversa. Freqüentment, en Martí calcula el nombre de moviments possibles i tria el millor, i també analitza aspectes geomètrics del joc que són, segons els entesos, molt importants.

Respecte del caràcter del seu fill, l’Antonia ens explica que és molt actiu i nerviós, que «aposta fort pel que li agrada: llegir, les matemàtiques i els escacs. Tant Kumon com el tauler l’ajuden a concentrar-se en una sola activitat a través del repte que per a ell suposa afrontar exercicis mentals difícils».

En Martí està aprenent una sèrie d’habilitats i actituds que van més enllà dels continguts matemàtics: «Assistir al centre Kumon l’ha ajudat a disciplinar-se en el comportament, sempre entrava corrent i derrapant al centre», assenyala la seva orientadora. «També ha après a treballar ben assegut i en silenci per respectar el treball dels altres. Ell és capaç de resoldre bé els exercicis i alhora cantar, parlar pels descosits explicant les seves coses i en unes postures inversemblants».

Un dels principis metodològics de Kumon és que els nostres alumnes aprenen dels errors, i en aquest aprenentatge es troba immers en Martí.

Vols que el teu fill desenvolupi al màxim la seva capacitat d’aprenentatge amb Kumon? Sol·licita una prova de nivell gratis per valorar el cas individual del teu fill.