Amb 11 anys, en Rafa resol exercicis de matemàtiques de nivell universitari i té una elevada competència lectora

nov 2019
Amb 11 anys, ha conclòs Kumon Matemàtiques i ara continua amb Kumon Lectura.
Amb 11 anys, ha conclòs Kumon Matemàtiques i ara continua amb Kumon Lectura.

Quan en Rafa va començar Kumon Matemàtiques al centre Kumon València - Císcar, tenia 2 anys i comptava puntets. Amb 11 anys, ha conclòs el programa i és capaç de resoldre exercicis de càlcul diferencial i integral propis d’un estudiant universitari.

En Rafa continua a Kumon: és alumne del programa Kumon Lectura i està treballant la lectura comprensiva

La seva alta competència lectora li permet d’estudiar amb Kumon continguts dos anys per sobre del seu nivell escolar.

En Rafa es va enganxar a la lectura des de ben petit, ja que els seus pares li llegien un conte cada nit. Ell ha seguit aquest bon exemple, segons ens explica: «Aquest estiu li he llegit al meu cosí Mateo perquè fes la migdiada». El nostre alumne és un lector empedreït: acaba de llegir Harry Potter i el llegat maleït, ara està llegint El hòbbit i seguirà amb El senyor dels anells.

En Rafa és un nen sensible, responsable i inquiet a qui li encanten els reptes. La seva propera meta és entrar en un equip de futbol i continuar sorprenent els seus amics i la seva família amb trucs de màgia que aprèn pel seu compte. A l’escola, l’assignatura que més li agrada és Educació Física i de gran vol ser biòleg.

Les cinc frases d’en Rafa sobre Kumon:

«Kumon és com un joc que t’ajuda a créixer com a persona i a fer que t’agradi acabar les coses».
«Kumon m’ha fet aprendre».
«Kumon ha estat increïble».
«Kumon ha estat tot un món».
«Kumon ha ocupat la meitat de la meva infància».


En paraules de la seva orientadora: «En Rafa sempre va voler ser concloent i ha sabut dosificar molt bé les seves forces per aconseguir-ho»

Irene Benito, directora i orientadora del centre Kumon València - Av. Jacinto Benavente, recorda la reacció dels companys d’en Rafa quan un dia el van veure resoldre un quadernet de Kumon Matemàtiques al centre: «Se’l miraven sorpresos de veure un nen tan petit resolent els exercicis sol, concentrat i gaudint. En Rafa ha estat un exemple per a la resta dels meus alumnes i per a mi també, perquè el que es veia era el resultat de la personalitat autodidacta que ha anat construint amb l’ajuda de tots i gràcies a experiències d'aprenentatge».

Què ha ensenyat en Rafa a la seva orientadora?

«En Rafa m’ha ensenyat que el millor que et pot oferir el mètode Kumon és ajuda per forjar una personalitat inquieta i amb alta autoestima, i per ser valent i poder afrontar la vida», afirma convençuda.

En Rafa sempre va tenir molt clar que el material didàctic era el seu professor i que les pistes que ofereixen els fulls dels quadernets amaguen tot el que necessita saber per resoldre els exercicis.

La Irene confessa que sempre ha intentat respectar la situació d’aprenentatge en què es trobava en Rafa per poder elogiar-lo de manera molt concreta quan tenia una actitud autònoma, animar-lo quan se sentia desorientat i fer-li veure que confiava plenament en la seva capacitat per aprendre.

«En els últims nivells del programa, per a en Rafa, resoldre els quadernets era com un joc en què, per mitjà de les pistes, podia arribar a la solució», ens diu.


Una família compromesa amb el seu aprenentatge

La família d’en Rafa s’ha compromès amb tot el seu procés d’aprenentatge i sempre l’ha animat a enfocar l’activitat com un repte que l’ajuda a millorar com a persona.

A casa, sempre l’han animat a ser valent i aprendre per ell mateix seguint les pistes del material didàctic, i han tingut molt clar des del principi que allò important no és només la quantitat de temps que dedica a Kumon, sinó també la qualitat d’aquests moments. «A mesura que en Rafa ha anat creixent i compaginant Kumon amb els deures de l’escola, els seus pares han sabut guiar-lo per treure’n el màxim benefici cada dia a casa», afirma la seva orientadora.

El mètode Kumon ensenya als alumnes a aprendre de forma autodidacta i els proporciona la seguretat que necessiten per enfrontar-se a qualsevol tasca. Si vols que el teu fill, com en Rafa, desenvolupi al màxim la seva capacitat d’aprenentatge amb Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura o Kumon English, contacta amb el teu centre Kumon en aquest enllaç.