Ainara Sangüesa, la concloent més jove de Kumon Lectura a Leganés

nov 2020
Ainara Sangüesa, la concloent més jove de Kumon Lectura a Leganés
L’Ainara té la competència lectora d’una alumna universitària i continua desenvolupant el seu potencial d’aprenentatge amb Kumon Matemàtiques.

L’Ainara s’ha convertit en notícia per ser la concloent més jove de Kumon Lectura a Leganés. L’Ainara va començar el programa assistint a classes presencials al centre Kumon Leganés - Centro i l’ha conclòs amb les classes online de Kumon a casa.

L’Ainara té la competència lectora d’una alumna universitària i continua desenvolupant el seu potencial d’aprenentatge amb Kumon Matemàtiques, perquè sent veritable passió per aprendre.

«Em vaig enganxar a la lectura perquè veia llegir persones de la meva família»

L’Ainara va créixer entre llibres i històries perquè, des que era molt petita, el seu pare li llegia cada nit i perquè forma part d’una família de grans lectors. «Em vaig enganxar a la lectura perquè veia llegir persones de la meva família. Llavors vaig començar a llegir gairebé cada nit», ens explica.

Les seves obres preferides són Ojo de Nube i Las brujas. L’Ainara no té un autor preferit perquè, per a ella, cada escriptor té una característica especial que el fa únic i diferent als altres.

Quan va començar amb Kumon Lectura, a l’Ainara li costava molt llegir i comprendre textos. «M’enfadava perquè no em sortia tot a la primera, encara que després vaig anar millorant i necessitant menys ajuda», comenta. Avui dia, l’Ainara devora llibres i no se’n va a dormir sense llegir una mica cada nit a la seva habitació, que s’ha convertit en el seu racó preferit de lectura.

«Kumon Lectura m’ha ajudat a reforçar la meva comprensió lectora, la meva autoestima quan cometo un error i el meu autoaprenentatge», conclou.

Gema Romero, directora del centre Kumon Leganés - Centro: «El principi va ser una mica dur, però la seva evolució ha estat espectacular»

L’Ainara va començar amb Kumon Lectura amb 6 anys. Era una nena molt insegura, massa perfeccionista i que es frustrava ràpidament si alguna cosa no li sortia a la primera.

En paraules de Gema Romero, directora del centre Kumon Leganés - Centro i orientadora de l’Ainara: «Ha estat una excel·lent alumna. Continua essent perfeccionista, però sense patir, i està molt compromesa amb el seu aprenentatge. Em sorprèn com ha millorat la seva capacitat per corregir els seus propis errors i la facilitat que té per comprendre textos molt per sobre del seu nivell escolar».

Gràcies a Kumon Lectura, l’Ainara ha après a enfrontar-se a qualsevol text. A més, és molt organitzada i treballa amb ordre i de forma neta els exercicis de comprensió lectora: «Abans de redactar les seves respostes, les sap identificar perfectament en els textos; les subratlla, les escriu i les comprova. Treballa amb molta autonomia i seguretat», afirma la seva orientadora.

El paper que ha assumit la família ha estat fonamental en la seva evolució. Els seus pares han sabut animar-la en els moments més difícils i ajudar-la a no tirar la tovallola quan s’enfrontava a un repte d’aprenentatge.

Si vols que el teu fill, igual que l’Ainara, superi els seus límits i guanyi seguretat i autonomia amb Kumon Lectura, contacta amb el centre Kumon que tinguis més a prop.