Infantil

Receptes sanes perquè els teus fills mengin verdura

jul 2019
Menjar sa i receptes saludables perquè els teus fills mengin verdura
Menjar sa i receptes saludables perquè els teus fills mengin verdura.

Encara que a l’estiu ens solem relaxar una mica quant al menjar sa, hem de valorar que és una bona oportunitat per preparar receptes saludables i aconseguir que els nostres fills mengin verdura.

Aquí tens algunes idees de receptes saludables i divertides.

Si vols una mica de creativitat a la cuina perquè el teu fill sempre aparta les verdures, elabora receptes amb verdures per a infants, introdueix-les en la truita o converteix-les en el farciment de les croquetes. També et recomanem que farceixis els llibrets de pernil dolç i formatge de verdures o que les barregis amb la carn picada de les hamburgueses.

I les postres saludables?

És clar! Prepara un puré de pastanaga i afegeix-hi un iogurt i un got de suc de taronja. Congela la barreja i tindràs un saborós gelat de verdura! Sorprenent, veritat? Preparar plats de verdures per a infants no és tan difícil com sembla.

Cuinar verdures per a infants: fes-ne partícip el teu fill

En primer lloc, has de fer que el teu fill participi en el procés de compra al supermercat. Explica-li quines verdures compraràs i com les cuinaràs. També és convenient preguntar-li la seva opinió i, si es mostra disconforme, parlar-li de la importància de tastar coses noves o cuinades de formes noves per estimular la seva curiositat. En aquest punt, pot ser molt útil dir-li: «has de menjar una verdura verda, una taronja o una fruita vermella» i que ell mateix triï, amb la qual cosa potenciem la seva autonomia.

Amb les verdures ja a casa, cal seguir comptant amb ells a l’hora de cuinar perquè coneguin tot el procés i perdin la por a aquests aliments. Moltes vegades, allò que als infants no els agrada de les verdures és que, una vegada cuinades, perden la seva textura i poden quedar molt toves, de manera que et recomanem que les preparis a la planxa o al vapor.

Una vegada cuinades, s’han de presentar al plat d’una manera original i divertida que cridi la seva atenció.

És convenient tenir a mà receptes fàcils i sanes per a infants i tastar només una verdura nova cada vegada perquè el teu fill no senti el plat com una cosa nova o agressiva. És més fàcil si al plat s’utilitzen altres aliments que ja conegui i siguin del seu grat, com poden ser la pasta o l’arròs. També pots utilitzar un element que a tots els infants els encanta: les salses.

Segueix aquests consells i prepara plats de verdures per a infants; de mica en mica aconseguiràs introduir-les en la seva alimentació.