Lectura

Llibres per llegir a l’estiu: beneficis de la lectura diària durant les vacances

jul 2019
Llibres per llegir a l’estiu
Llibres per llegir a l’estiu.

L’estiu és una gran oportunitat per llegir llibres que enganxen a la lectura. Una miqueta de lectura cada dia aporta grans beneficis, com ara més capacitat per al pensament crític i una cal·ligrafia millor, i ajuda a estimular la ment.

Kumon dona als infants una oportunitat excel·lent per enamorar-se de la lectura gràcies a Kumon Lectura. Els materials del programa contenen fragments de diferents novel·les clàssiques i ofereixen als infants una mostra de llibres per llegir a l’estiu.

Com més llegeixi el teu fill, més oportunitats tindrà d’aprendre coses noves i emocionants. Aquests són alguns beneficis de la lectura diària:

  • Llibres per llegir millorant la memòria. Llegir una història amb diferents personatges i llocs ajuda els infants a millorar la seva capacitat de memorització: poden capbussar-se en el llibre que estan llegint i recordar informació sobre els personatges i les coses que els succeeixen.
  • Llibres per llegir ampliant el vocabulari. El teu fill té l’oportunitat d’incorporar al seu vocabulari quotidià les paraules noves que descobreix. Sempre que llegeixi a casa, tingues a mà un diccionari perquè pugui buscar les paraules amb què no està familiaritzat. D’aquesta manera, aprendrà paraules noves i sabrà què signifiquen. La majoria dels diccionaris proposa sinònims, gràcies a la qual cosa aprendrà també que dues paraules diferents poden significar el mateix.
  • Llibres per llegir per plaer. Els infants que llegeixen obres de ficció, com Alícia al país de les meravelles o El màgic d’Oz, tenen l’oportunitat de fer volar la imaginació. Visualitzen personatges, animals i fins i tot mons sencers que potser no existeixen, la qual cosa els ofereix una via d’escapament per alliberar l’estrès. Els infants que llegeixen història, com El diari d’Anna Frank, descobreixen fets que han succeït en el passat i els comparen amb l’actualitat.

Si vols que el teu fill llegeixi llibres que enganxen a la lectura, visita la nostra Guia de la Bibliografia Recomanada de Kumon, que conté una selecció de llibres recomanats en funció de la competència lectora.

La lectura és la base de tot coneixement. Llegir pot ser una forma estupenda de connectar amb el teu fill i desenvolupar aquest potencial d’aprenentatge que posseeixen tots els infants.