Infantil

Festes infantils divertides, enginyoses i econòmiques

oct 2019
Globus, berenars d’aniversari econòmics, plats infantils divertits, organitza una festa infantil amb enginy i poc pressupost.
Berenar d’aniversari econòmic, plats infantils divertits. Tot sobre festes infantils

Amb poc pressupost, molts recursos i, sobretot, enginy, pots convertir la festa infantil del teu fill en un dia inoblidable.

S’acosta el gran dia, l’aniversari del teu fill, i volem que la seva festa infantil deixi un record únic i especial tant en ell com en els seus amiguets. Avui dia tenim múltiples opcions per organitzar festes infantils: en un centre d’oci infantil, a l’aire lliure, en una pista de patinatge, jugant a bitlles, contractant els serveis de contacontes o animadors, organitzar-la a casa, etc. Al marge del que decideixis, amb poc pressupost, molts recursos i, sobretot, enginy, pots convertir la festa infantil del teu fill en un dia inoblidable.

Les invitacions

Si el teu fill té 4 anyets, ja haurà fet amiguets a l’escola, però si encara és petit, pregunta a la seva professora amb quins nens juga més al pati.

Sigues original: fes un marcapàgines

A Internet pots descarregar-te i crear invitacions d’aniversari econòmiques i divertides. També pots recórrer a les típiques invitacions prefabricades i omplir-hi les dades del teu fill, però si vols trencar amb els tòpics, et suggerim crear un marcapàgines personalitzat, amb un disseny divertit, el nom del teu fill i les dades de l’aniversari. És important incloure-hi l’hora d’inici i fi de l’aniversari (amb tres hores és suficient). Un marcapàgines, a més de ser un record bonic, és una forma d’incentivar la lectura.
Berenar d’aniversari econòmic. Facis el que facis, que puguin menjar amb les mans
Evita els coberts; el que més gaudeixen els infants és menjar amb les mans. No et compliquis, ofereix un berenar d’aniversari econòmic. Pots encarregar pizzes o preparar minipizzes a casa, entrepans de Nocilla, frankfurts, la tradicional truita de patates, sandvitxos de picada d’ou dur amb maionesa (els agrada molt), muffins o cupcakes. Aquestes són idees senzilles i variades que agraden a tots els nens. Per descomptat, no hi han de faltar els assortiments d’aperitius salats de bossa: patates fregides, ganxets, etc.

La decoració

Tot entra pels ulls, així que no hi pot faltar una decoració plena de color en plats infantils, colorits i d’un sol ús, les palletes, els tovallons i les estovalles de colors vius i, a joc amb les estovalles de paper, els globus i la serpentina. Als infants els encanta trencar la pinyata i recollir llaminadures. Per això, el més pràctic és adquirir-la en un supermercat o una botiga infantil i treure-la al final de l’aniversari.

El record de l’aniversari

Les bosses de llaminadures són molt agraïdes; les pots comprar preparades o fer-les tu mateix comprant les llaminadures a pes i les bossetes. Et recomanem no lliurar-les fins al final de la festa, així t’assegures de donar sortida al berenar. A més, pots crear un grup de Whatsapp amb els pares dels nens i enviar un missatge d’agraïment amb imatges de festes infantils i fotografies dels millors moments de l’aniversari. Procura sempre que en les fotografies siguin presents tots els nens.

La benvinguda a l’aniversari

Fer una disfressa pot ser complicat i demanar-te molt de temps, però un detall bonic seria fer pegats, corones, antifaços, varetes màgiques, dibuixos de festes infantils, etc. No et prendrà molt de temps i s’ho passaran bé durant la festa.

A què juguem?

Entretenir un nen durant tres hores no és una tasca fàcil. Els jocs de tota la vida no passen mai de moda.

  • El joc de la llimona: fes una ronda amb tots els nens, assigna un nombre a cadascun i ves rotant. Cada nen ha de repetir un travallengua i triar un nombre lliurement. Guanya el qui resisteix sense equivocar-se en dir el travallengua. «Una llimona, mitja llimona, (nombre que tria el nen) llimones». Ex.: «Una llimona, mitja llimona, 9 llimones».
  • A les festes d'aniversari de nens d'entre 2 i 5 anys, aproximadament, podem jugar a aprendre els números fins a 10 en anglès picant de mans. Per a això, col·loquem els infants en cercle. L'adult es col·loca en el centre i ensenya els números en anglès als nens donant diferents números de palmes. Per exemple, diu: «One», dóna un palmell i espera al fet que els nens repeteixin «One» donant un palmell. Després l'adult diu: «Two», i dóna dues palmes, i així fins a 10. Es repeteix la seqüència en ordre diverses vegades i després, de forma aleatòria. Guanya l'últim jugador a fallar. Els jocs infantils en anglès permeten al nen aprendre sense adonar-se'n. L'anglès pot adquirir fàcilment a edats primerenques. Coneixes Kumon English, el programa d'Kumon per dominar l'anglès si o si? Pots apuntar al teu petit des dels 2 anys en qualsevol dels nostres centres Kumon.
  • Busca el tresor: amaga al recinte un tresor (una joguina) i dona pistes de la seva ubicació als nens. Guanya qui el troba.
  • Forma paraules: fes una ronda amb tots els nens i ves rotant. Comença per una paraula i el nen ha de formar una altra paraula a partir de l’última síl·laba de l’anterior. Per exemple: ca-sa / sa-la / la-ca. Guanya qui resisteix fins al final.
  • Les estàtues: aquest joc és un clàssic. Ajunta els nens, posa música i, quan n’abaixis el volum, s’han de quedar immòbils, així fins que en quedi només un.
  • El joc de les cadires: aquest és un altre clàssic de tota la vida. Uneix cadires, una al costat de l’altra, ajunta els nens, però col·loca una cadira menys que el nombre de nens. Posa música i, quan n’abaixis el volum, els nens s’han d’asseure en una cadira, fins que en quedi només un.
  • Posa la cua al ruc: necessites una cartolina gran amb la imatge d’un ruc sense cua. D’altra banda, fes la cua en un tros de cartolina. El nen ha de col·locar la cua correctament al ruc amb els ulls embenats.