Sol·licita teu test de diagnòstic

1. Orientació individualitzada

El mètode d’aprenentatge individualitzat de Kumon permet que cada alumne pugui aprendre a estudiar en el nivell que millor s’adapti a la seva capacitat acadèmica, independentment de la seva edat, i avanci més enllà del nivell que correspon al seu curs escolar en aquell moment.

Què és l’orientació individualitzada?
Kumon ofereix orientació individualitzada per ajudar tots els infants a desenvolupar la seva capacitat al màxim. El nivell de capacitat dels infants varia en funció de les seves aptituds naturals i de l’entorn en què han crescut. Per exemple, la lectura per a infants es pot classificar segons l’edat dels alumnes, però si ens limitem a l’edat, alguns podrien perdre la confiança perquè el material és massa difícil, mentre que d’altres podrien avorrir-se perquè és massa fàcil. Per això, és important que a cadascú se li proporcioni el material que millor s’adapti a la seva capacitat acadèmica. Durant el temps que treballen amb Kumon, els professors proporcionen als alumnes material adequat al seu nivell de capacitat, al mateix temps que tenen en compte el seu grau de domini del contingut.

Als alumnes els entusiasma aprendre
A Kumon, els alumnes comencen a estudiar en un nivell en què poden obtenir un cent per cent d’encerts amb facilitat, així com avançar al seu propi ritme. Si segueixen estudiant en un nivell apropiat per a la seva capacitat, s’aconsegueix que els entusiasmi aprendre a estudiar i experimenten repetides vegades la sensació de triomf a mesura que augmenta la seva capacitat acadèmica. A Kumon, ens referim a aquest nivell òptim d’estudi com el «punt ideal d’estudi». Tant els alumnes que necessiten que se’ls plantegi un repte com els que no són capaços de seguir el ritme de la seva classe a l’escola, tots ells són capaços de desenvolupar la seva capacitat al màxim quan estudien en el seu punt ideal.

Els alumnes avancen més enllà del seu nivell escolar
A Kumon, els infants aprenen a estudiar en un nivell adequat per a la seva capacitat i avancen al seu propi ritme, independentment de la seva edat o curs escolar. Per exemple, els alumnes dels últims cursos de matemàtiques de primària poden començar a Kumon amb sumes, si es considera necessari. D’altra banda, tampoc no impedim que els alumnes avancin a materials de secundària només pel fet que encara són a primària. Els alumnes comencen a estudiar amb Kumon en un nivell en què se’n surten amb desimboltura, el qual sol ser inferior al nivell del material que estan estudiant a l’escola. Poc després, mitjançant l’estudi continuat en el seu punt ideal, arriben al nivell del seu curs escolar i, a continuació, avancen més enllà del material que s’estudia en el seu curs. Una vegada que estan dos o tres anys per sobre del seu curs escolar, a més d’haver millorat la capacitat acadèmica, els alumnes tenen més ganes d’afrontar nous reptes i desenvolupar qualitats, com ara l’augment de l’autonomia i l’actitud positiva davant l’aprenentatge.

► Autodidactisme: la capacitat d’aprendre a estudiar d’una manera proactiva ajuda a perseguir somnis i metes.

  • Kumon t'ajuda
    Kumon tajuda thumbnail